Novi snažan potres koji je minutu iza 18 sati pogodio Banovinu snage 5,0 po Richteru nanio je dodatnu štetu na nekoliko objekata od kojih se jedan nagnuo na cestu kod Gline, te natjerao stanovnike sela Petki da noć provedu u šatoru jer se boje spavati u kućama, doznaje se u Stožeru za otklanjanje posljedica potresa.

Oštećena je i zgrada na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji, ispred koje je postavljenja kuhinja pa je odlučeno da ju se u četvrtak ujutro dislocira kako bi se moglo nastaviti s pripremom i hrane. Na ulazu u vojarni Petrinja oštećena je betonska nadstrešnica dok je na policijskoj postaji zabilježena manja šteta, javlja HINA.

Stanovništvo je prestrašeno, mnogi ljudi su izašli van i malo tko će noćas spavati. Sve žurne ekipe su i dalje na terenu te obilaze mjesta i naselja, a sutra kad svane novi dan dodatno će se provjeravati eventualne štete.

Policija, kako javljaju večeras mediji, nikoga ne pušta u središte Petrinje zbog opasnosti da se zgrade stradale u potresu ne uruše, a petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović poručio je da se sve aktivnosti moraju dislocirati iz centra, no ne isključuje ni evakuaciju.

Potres koji je oko 18 sati zabilježen kod Petrinje osjetio se na području središnje Hrvatske, uključujući grad Zagreb, Zagrebačku i Karlovačku županiju

Podijelite

Current track

Title

Artist