Dugoselski vatrogasci danas u Glini

Piše: - 07.01.2021.

Svakodnevno se na potresom pogođenom području Banovine angažiraju i vatrogasci Zgarebačke županije. Njih 67 pod zapovjedništvom Željka Remera, inače zapovjednika VZ grada Dugog Sela danas je radilo na sanacija kuća na području grada Gline. U razgovoru za Zabavni radio Željko Remenar je rekao da je situacija, nakon jučerašnjeg snažnog potresa teška.
” Stigli smo jutros, situacija je teška, gotovo da ponovo krećemo od nule. Kuće koje su već oštećene sada imaju nova oštećenja. Osim 67 vatrogasaca imamo na raspolaganju i 18 vozila, radimo na rušenju i sanaciji dimnjaka i zabatnih zidova, pomažemo u prekrivanju krovova i obavljamo druge hitne poslove.”
U današnjoj akciji sudjelovali su i vatrogasci iz dugoselskih društava: Leprovica, Ostrna, Andrilovec i Dugo Selo. U Glini ostaju do mraka, a sutra na njihovo mjesto stiže nova grupa vatrogasaca, rekao nam je Remenar.

U prvih tjedan dana od velikog potresa u akcijama na terenu sudjelovalo je ukupno 235 vatrogasaca s područja Zagrebačke županije s 53 vozila. Pri tome ne smijemo zaboraviti ni njihov rad na potresom postradalom području Zagrebačke županije, gdje su u tom vremenu zabilježili ukupno 719 vatrogasnih događaja na kojima je ukupno sudjelovalo 905 vatrogasnih postrojbi sa 2656 vatrogasca i 917 vatrogasnih vozila.
Najviše na području Velike Gorice (170) , Zaprešića (127), Ivanić-Grada (93), Kravarskog (72) , Jastrebarskog (63), Pisarovine (55), Pokupskog (21), Sveta Nedelja (18), Samobora (16) itd.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist