Dva šlepera, u koje više ni igla stala ne bi i dva kombija pomoći stigli su danas iza 17 sati u Dugo Selo iz Belgije. Organizator prikupljanja i dopreme pomoći za stradale u potresu je Dugoselac Zdravko Luić koji je rodom iz Stančića, a koji živi u belgijskom gradu Eupenu, Liège i sa svojim sinovima ima prijevozničku tvrtku. Kaže da su akciju pokrenuli njegovi sinovi, koji su se odmah pitali, kako bi mogli pomoći. Pozvali su da im se priključe naši ljudi koji su na privremenom radu, no odazvale su se i brojne tvrtke iz Belgije i Njemačke, s obzirom da je blizu granica.

“Ima svega, ima hrane, dječje hrane i igračaka, higijene, pelena i dezinfekcijskih sredstava, deka, grijalica čak i namještaja. Samo jedna tvrtka donirala je 30 paleta odjeće” – priča Zdravko Luić zadovoljan što je akcija uspjela iznad svih očekivanja

Zbog velike količine, pomoć je privremeno smiještana u prostore tvrtke Graditelj, a daljnju distribuciju prema potrebama na terenu obaviti će Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo, kaže Gordana Kocaj koja je bila u stalnom kontaktu s Zdravkom Luićem. Već noćas prazni se šleperi vraćaju u Belgiju. Na dočeku pristigle donacije bio je i dugoselski gradonačelnik Nenad Panian.

Foto: Krešimir Cvijanović

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist