Band Aid Srce Hrvatske – Srce Hrvatske

Piše: - 27.01.2021.

Band aid Srce Hrvatske pjeva u zahvalu svim ljudima Hrvatske koji prvi pomažu kad je najteže

Bend aid Srce Hrvatske kao i istoimena pjesma „Srce Hrvatske“, nastala je kao reakcija na sve što se proteklih mjesec dana dogodilo u potresom teško razrušenoj Sisačko – Moslavačkoj županiji, a poglavito na patnju i stradavanje ljudi. Iz istog se razloga i skupina od dvadesetak umjetnika, u najvećem dijelu zagrebačkih glumaca, okupila u zajedništvu glazbenog band-aida “Srce Hrvatske”.
Riječ je o isključivo vanistitucionalnom projektu koji se temelji na dragovoljnom i besplatnom učešću svih sudionika. Autori pjesme Toni Eterović i Leonardo Čeči Baksa, odrekli su se svojih godišnjih honorara kroz akciju HDS ZAMP-a “Playlista za glazbenu školu u Sisku” s ciljem obnove potresom razrušene zgrade Glazbene škole “Frana Lhotke” u Sisku.

Osnovna poruka pjesme je to da nikakva ugroza ne može zaustaviti val dobrote koji se širi Hrvatskom kad god je njezinim građanima najteže. Pjesma je zamišljena i kao svojevrsna počast i neizmjerno divljenje i zahvalnost svim onim ljudima koji nesebično daju dio sebe kada je drugome to najpotrebnije, nerijetko ugrožavajući vlastitu egzistenciju, a i vlastiti život. Val je to u kojem autori i izvođači ove pjesme žele biti jedna malena kap, i to načinom koji oni najbolje znaju.

“Ukoliko barem netko od stradalnika i nebrojenih volontera, barem jedna osoba od svih njih, osjeti našu poruku te dobije dodatnu snagu u ovim trenucima … mi ćemo biti sretni jer smo svoj cilj ispunili.” – složni su svi akreti iz Bend Aida Srce Hrvatske

Ekipa koja je sudjelovala u ovom projektu :
GLUMCI: Marko Torjanac, Andrea Baković,Davor Svedružić,Sanja Marin,Jasna Palić Picukarić,Adalbert Turner Juci,Adam Končić,Kostadinka Velkovska,Žarko Savić,Pero Juričić,Ronald Žlabur,Marija Kolb,Marina Kostelac,Matija Prskalo,Matilda Sorić,Branko Smiljanić,Đuro Roić,Zlatko Ožbolt

GLAZBENICI: Tomislav Presečki (gitare),Nino Krznar (bas gitara),Toni Eterović (programiranje, klavijature, prateći vokal), Jadranka Krištof (prateći vokali).

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist