Svi žele Bandićevu fotelju

Piše: - 27.01.2021.

Kako pišu jučerašnji i današnji mediji, sve je izvjesnije da će kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika biti Gordan Maras, a konačna odluka trebala  bi biti donesena u petak na sjednici gradskog odbora zagrebačkog SDP-a. Teško je vjerovati da bi mu spominjanje protukandidata Joška Klisovića moglo poremetiti planove.

S druge strane, HDZ kao svog kandidata ističe Damira Vanđelića, čelnog čovjeka za obnovu grada, istina, ne glasno, ali očito ozbiljno jer je on sam izjavio da će odluku donijeti idući tjedan. Ako odustane, jedini u trku bi mogao predsjednik GS-a Mislav Herman.

Već otprije kao prvi u predizbornoj utrci svoju kandidaturu istaknuo je Tomislav Tomašević, koji plete svoju mrežu po gradskim četvrtima i kojeg mnogi ističu kao ozbiljnog kandidata s lijeve strane političkog spektra.

Davno je svoju kandidaturu najavio nezavisni Renato Petek (nekad SDP),  na kraju ljeta pridružila im se Vesna Škare Ožbolt – bivša ministrica pravosuđa i bliska suradnica Franje Tuđmana.  Zvonimir Troskot još od sredine prosinca obilazi zagrebačke kvartove kao Mostov kandidat za fotelju gradonačelnika.  Odnedavno, na listi je i Fokusov Davor Nađi, koji je već oblijepio grad svojim jumbo-plakatima. Škoro se još uvijek premišlja, čeka i Anka Mrak Taritaš, koja je prije četri godine bila na korak do pobjede, ali vrijeme polako istječe, izbori su sve bliže i tko ne bude imao kandidata početkom veljače, teško će do srca birača. Jesmo li koga zaboravili? Sigurno jesmo, na primjer Otta Barića. Lista je velika, sigurno će biti i veća, a što veća, to je aktualni gradonačelnik Milan Bandić zadovoljniji, jer kako kažu analitičari, što više kandidata u prvom krugu, to su veći izgledi da Milan Bandić uđe u drugi krug, a zatim i sačuva  gradonačelničku fotelju,  koju svi toliko žele.

 

Podijelite

Current track

Title

Artist