Beti – Vili

Piše: - 10.02.2021.

Nakon što su Natali Dizdar i članovi grupe Mayales: Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević predstavili svoj novi zajednički projekt BETI fantastičnim singlom “Slobodna“, koji je mjesecima dominirao radijskim eterom, iz njihove glazbene radionice stiže novi hit – “Vili”!

U moru slavnih Vilija, za inspiraciju iza ove pjesme zaslužan je legendarni glazbenik Willie Nelson:
“Iako to ime trenutno “pluta” po eteru iz nekih drugih razloga, zapravo se stvar zove po Willieju Nelsonu i napisana je prije nekoliko godina. Prva akustična verzija koju smo snimali je zvučala kao neka stvar od Willieja Nelsona pa smo tako nazvali pjesmu i naziv je ostao ‘zakačen’.”, ispričao je Luka Geček.

Vili se zvukom poprilično razlikuje od njihovog debitantskog singla “Slobodna“, ali nimalo i kvalitetom, te će sigurno pronaći put do srca i ušiju slušatelja:

Malo manje disco, a malo više country, ali i dalje smo u 1974.-oj.“, opisao je atmosferu pjesme Vlado Mirčeta, a nadovezao se Luka Geček:

Sama melodija je nježnija, a zvuk sjetniji. Slobodna je u principu eskapistička dok je Vili ipak više introspektivna pjesma.

Vili će uskoro dobiti i prateći spot koji potpisuje ni više ni manje nego Dalibor Barić, koji je s animiranim filmom “Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa” ušao u konkurenciju za ovogodišnju filmsku nagradu Oscar, u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma, zbog čega su BETI iznimno uzbuđeni i jedva čekaju novi spot podijeliti s publikom.

Podijelite

Current track

Title

Artist