Nina Kraljić – Rijeka

Piše: - 10.02.2021.

Nina Kraljić izjavila je uoči “Dore”: Pjesma “Rijeka” moćna je pjesma, 100% sam sigurna i vjerujem u nju!

Nina Kraljić otvara ovogodišnju Doru u Opatiji sa pjesmom “Rijeka” za koju kaže da je totalno u njezinom stilu, te da se mislilo o svakoj sitnici, svakom detalju. Ninu je šira javnost upoznala kada je uvjerljivo pobijedila na prvom hrvatskom The Voicu – upravo glasovima publike u rekordnom broju u odnosu na ostale kandidate! Za pjesmu „Rijeka“ sama Nina kaže da je moćna etno pop pjesma “balkanskog” izričaja na hrvatskom, pravi eurovizijski „materijal“, što će se vidjeti i u scenskom nastupu, kostimima, scenografiji i na samoj Dori! Sigurna je u svoj nastup, za nju je ta pjesma dokaz da imamo najljepšu kulturnu baštinu i najljepšu prirodu, staroslavensku dušu, te to želi pokazati i u svom budućem glazbenom pravcu.

Alkonost of Balkan

Pjesma je Ninina osobna karta za daljnji nastavak karijere i novog projekta zanimljivog naziva “Alkonost of Balkan”. Nina objašnjava da je Alkonost mitološka žena ptica slavenskih korijena (originalno porijeklom iz Rusije) koja svojim glasom utječe na ljude (uspavljuje ih ili hipnotizira). Ptica je česti arhetip velikih pjevača i zaštitnica drevnih pjesama i nota, prenositelj zvuka i starog korijena glazbe i plemena; onog zaboravljenog, korijen koji je dio svake glazbe. Naš početak, ono na čemu stojimo danas i ono što trebamo njegovati u svrhu očuvanja baštine naroda, u ovom slučaju Slavena i cijelog područja Balkana i naravno, ljepote Hrvatske. „Alkonost of Balkan“ projekt je koji će se bazirati isključivo na etnu cijelog Balkana sa obradama napravljenim na potpuno nov način.

Od kad je pušten isječak prve minute pjesme „Rijeka“ na Youtube kanalu Hrvatske radio-televizije, buknule su društvene mreže i Ninu jako raduje što pjesma već sada prepoznata i na broju jedan je po broju pregleda u Hrvatskoj i inozemstvu, visoko kotira na svim ljestvicama, što je prva po slušanosti na youtube kanalima, kotira odlično na domaćim i stranim anketama, kao i anketama raznih hrvatskih i inozemnih foruma, te svih fanova koji prate natjecanje Dora i Eurosong!

Pripreme za ovogodišnju “Doru” jako su intenzivne, Nina ima odličan tim i sigurnija je u ovu pjesmu nego u pjesmu ‘Lighthouse’ s kojom je bila na Eurosongu. Njoj i njenom timu mladih umjetnika ovaj uspjeh samo daje dodatan vjetar u leđa, iznimno se raduju nastupu na pozornici Dore i uvjereni su da će njihov nastup oduševiti domaću publiku ali i onu eurovizijsku!

Podijelite

Current track

Title

Artist