Komemoracija povodom smrti Milana Bandića

Piše: - 02.03.2021.

U 11 sati u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu održava se komemoracija za Milana Bandića

Brojni građani, ali i političari, veleposlanici, sportaši, predstavnici udruga, vjerskih zajednica, časne sestre, prijatelji, suradnici – opraštali su se i jučer od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Upisivali su se u Knjigu žalosti koja je u povodu smrti gradonačelnika Bandića još u nedjelju u podne otvorena u predvorju zagrebačke Gradske uprave. Strpljivo su čekali u redu za upis, a na stepenicama Gradske uprave palili lampione, neki od njih ostavljali su poruke te cvijeće.

Otvorena virtualna Knjiga žalosti 

Zbog velikog interesa građana na službenim stranicama otvorena je virtualna Knjiga žalosti u koju se možete upisati i bez odlaska u Gradsku upravu. Knjige žalosti otvorene su i u Gradskoj skupštini te u sjedištu stranke u Praškoj ulici. Danas od 12 sati Knjiga žalosti bit će otvorena i u stranačkim prostorijama Gradske organizacije Stranke rada i solidarnosti MB 365 Dugo Selo u Kolodvorskoj ulici, obavijestio nas je predsjednik Pavo Vukelić i pozvao građane da posljednje pozdrave predsjedniku stranke mogu upisati sve do 20 sati.

Za 11 sati zakazana je Komemoracija u Hrvatskom narodnom kazalištu, kojoj će pored obitelji i suradnika te predstavnika Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, prisustvovat i predstavnici političkog i društvenog života, prijatelji, kolege i znalci. Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba uputila je ispriku onima koji neće moći biti na komemoraciji, budući da će zbog epidemioloških mjera moći biti oko 150 uzvanika.

Grad Zagreb objavio je program komemoracije. Na početku će Zagrebačka filharmonija izvesti Adagio for Strings Samuela Barbera. Oproštajne govore najprije će održati Bandićev dugogodišnji prijatelj Ratko Maričić, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba. Na komemoraciji neće biti predsjednik Republike Zoran Milanović koji će biti u Istri, ni predsjednik Vlade Andrej Plenković koji će u Pakracu sudjelovati na obilježavanju 30. obljetnice početka Domovinskog rata u Hrvatskoj.

Komemoracija će se moći pratiti i na video zidu na otvorenom pored HNK, ali i uz izravan prijenos na Hrvatskoj radioteleviziji. Iz grada su zamolili sve prisutne da se pridržavaju uputa Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Sahrana sutra, iz Grada pozvali na humanitarnu gestu

Posljednji ispraćaj bit će sutra u 12 sati Mirogoju, na početku mirogojskih Arkada. Iz Gradske uprave građane su zamolili da, umjesto kupovine cvijeća i svijeća, uplate donaciju Zagrebačkoj zakladi za pomoć osobama oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti, čiji je zakladnik i upravitelj bio upravo gradonačelnik Bandić.
Broj računa Zaklade je HR 7323600001101818176.

Podijelite

Current track

Title

Artist