Dan žalosti i posljednji ispraćaj Milana Bandića

Piše: - 03.03.2021.

U Zagrebu je danas Dan žalosti, povodom prerane smrti gradonačelnika Milana Bandića, čiji će posljednji ispraćaj biti u 12 sati na gradskom groblju Mirogoj. Uz obitelj, prijatelje, suradnike, pogrebu će prisustvovati i visoki državni dužnosnici: predsjednik Sabora  Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković i dio ministara.  Posljednji pozdrav gradonačelniku Bandiću uputit će prijatelj i suradnik Ljubo Jurčić i ponovo Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreb koja obnaša dužnost gradonačelnika. Vjerski obred će predvoditi svećenik mons. Zlatko Koren.

Govoreći o poštivanju epidemioloških mjera na sahrani, Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” i jedan od najbližih suradnika preminulog zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Šostar rekao je za Dnevnik Nove Tv da je napravljeno sve što je bilo moguće. Bit će oko 300 covid redara. Bit će postavljeni stalci sa sredstvom za dezinfekciju i bit će mjesto s maskama za one koji dođu bez njih,  a sve je pozvao da paze na održavanje fizičkog razmaka

Gradonačelnik Bandić na posljednje počivalište bit će ispraćen uz svoje najdraže pjesme: „Oči u oči“, „Na omiškoj stini“ i „Pod brajde“ u izvedbi klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“. Misa zadužnica služit će se nakon pogreba, u 15:00 sati, u crkvi Majke Božje Lurdske, Vrbanićeva 15.

Iz grada napominju  kako parkiranje na prostoru Gradskog groblja Mirogoj neće biti moguće, a građane su pozvali da, sukladno epidemiološkim mjerama, koriste javni gradski prijevoz. Danas i narednih dana biti će povećan broj autobusa na liniji 106 Kaptol – Mirogoj – Krematorij. Za građane izvan Zagreba,  organiziran je prijevoz s istočnog parkirališta Zagrebačkog velesajma do groblja Mirogoj.

Još ranije građani su zamoljeni da, umjesto kupovine cvijeća i svijeća, uplate donaciju Zagrebačkoj zakladi za pomoć osobama oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti, čiji je zakladnik i upravitelj bio upravo gradonačelnik Milan Bandić. Broj računa Zaklade je HR 7323600001101818176.

Podijelite

Current track

Title

Artist