Na dugoselskom području cijepljeno samo 1300 osoba

Piše: - 12.03.2021.

Na području Ispostave Doma zdravlja Dugo Selo, dakle na području grada Dugog Sela, općina Brckovljani i Rugvica do sada je stiglo oko 2 tisuće doza cjepiva. Cijepljeno je oko 1300 osoba, manjina dva puta a većina s jednom dozom. Oko 450 doza je spremno za cijepljenje, no čeka se početak masovnog cijepljenja u sportskoj dvorani, saznali smo od Nikole Tominca načelnika stožera CZ Dugog Sela. Radi se o vrlo malom broju cijepljenih jer na ovom  području živi između 35 i 40 tisuća stanovnika, što znači da je cijepljeno tek 3% stanovnika, dok je u županiji  cijepljeno oko 8 % stanovnika.

U odnosu na podatke od jučer u Zagrebačkoj županiji oboljelo je još  46 osoba, najviše po 8 u Dugom Selu i Samoboru, 7 u Velikoj Gorici, po 4 u Svetoj Nedelji, Ivanić – Gradu  i Zaprešiću, po 2 u Jastrebarskom ,  Svetom Ivanu Zelini i Krašiću te po 1 osoba  u Brdovcu, Bistri, Jakovlju, Klinča Selu i  Rugvici.

Rast broja oboljelih u gradu Dugo Selo komentirao je Nikola Tominac.

– Brojke evidentno rastu. Najveći broj zaraženih imali smo krajem prosinca kada smo na dnevnoj razini imali 23 novooboljele osobe. Početkom siječnja taj je broj pao na 7,5 dnevno, a kasnije na manje od jednu osobu dnevno. No prošli tjedan taj je broj narastao na 5 osoba dnevno, što nas brine jer izgleda da se vraćamo na stare, crne brojeve.

Stoga Tominac ponovo poziva na striktno provođenje svih potrebnih mjera, nošenje maski, držanje razmaka, izbjegavanje okupljanja i druženja, jer je to jedini način da spriječimo daljnje širenje virusa.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist