Župan obišao punktove za cijepljenje

Piše: - 20.03.2021.

U Zagrebačkoj županiji danas se obavlja masovno cijepljenje stanovništva Pfizerovim cjepivom. Na 9 punktova cijepljeno je gotovo 4500 tisuće stanovnika. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić obišao je punktove za cijepljenje u Sv Ivanu Zelini, Vrbovcu i Dugom Selu gdje je izrazio zadovoljstvo ranijom pripremom i  samom organizacijom cijepljenja na svim punktovima i dodao:

–  Osim tih 4500 doza na 9 punktova osigurali smo još 2500 doza za obiteljske liječnike, ali sve je to premalo. Nisam zadovoljan količinom cjepiva koju smo dobili, očekivali smo da će dinamika cijepljenja biti puno brža. Moramo težiti tome da što prije cijepimo između 60 i 70 posto stanovništva jer bi nam to jamčilo zaštitu od korone.

Župan je naglasio, a to nam je potvrdila i ravnateljica županijske ispostave Doma zdravlja Dugo Selo Sunčana Žuteković,  da ljudi uopće  nisu pitali kojim se cjepivom cijepe. Žuteković je pohvalila disciplinu građana i dodala da imaju pripremljeno 510 doza cjepiva koje će sve iskoristiti.

Komentirajući sve veći broj oboljelih župan Ķožić je pozvao stanovnike županije da poštuju sve propisane mjere stožera, a posebno one osnovne o nošenju maski, držanju distance, osobnoj higijeni i izbjegavanju okupljanja većeg broja osoba.

Inače u odnosu na jučer u ZŽ oboljelo je još 86 osoba : 11 Samobor, 4 Sveta Nedelja, 2 Zaprešić, 7 Jastrebarsko, 16 Velika Gorica, 9 Ivanić-Grad, 16 Dugo Selo, 1 Vrbovec, 4 Sveti Ivan Zelina, 5 Brdovec, 2 Bistra, 4 Jakovlje, 2 Pisarovina, 1 Krašić, 1 Križ, 1 Rugvica a ozdravilo je 38 osoba.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist