Danas je potpisan ugovor o radovima na preuređenju starog doma zdravlja u Kulturni centar za posjetitelje, sredstvima Europske unije.  Kako kaže gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, radi se o najvažniji projekat izvršne vlasti u ovom mandatu.
„Napokon ti radovi kreću, a onda slijedi druga faza opremanje i uređenje po projektu. Tako će se energetskom obnovom fasade zgrade gradske uprave, ranije preuređenom zgradom Centra za socijalnu skrb i sada KIC-a zaokružiti centar grada u jednu obnovljenu cijelinu “ – zadovoljan je gradonačelnik Panian
Radove će izvoditi tvrtka Graditelj koja je izabrana nakon javnog natječaja a radovi će početi u roku 8 dana od današnjeg potpisivanja ugovora, kaže direktor  Dragan Radić  uz napomenu da imaju puno iskustva i da će radove izvesti kvalitetno i u rokovima. A rok je 11 mjeseci.

 

Dean Dragičević podsjetio je na povijest cijelog projekta od 2017. kada je revidiran stari projekt KIC-a i prijavljen na projekt Ministarstva kulture, Ministarstva regionalnog razvoja i Zagrebačke aglomeracije. Prošle godine gradu je dodijeljeno 85 % prihvatljivih troškova od 14,4 milijuna kuna s PDV-om.

„ Dva milijuna kuna ostaje za financirati gradu, no već smo dobili na natječaju Zagrebačke županije 200 tisuća kuna a još smo zahtjev uputili i Ministarstvu regionalnog razvoja za 60 % sredstva što je oko milijun kuna“ – kaže voditelj projekta Dean Dragičević

U donjoj od tri etaže bit će  stalna galerija Svetomartinske  i industrijske baštine grada Dugog Sela i prostor za turističku zajednicu. Na prvoj etaži nova multifunkcionalna gradska vijećnica, a u potkrovlju 7 učionica za edukativne sadržaje, koje se mogu spojiti u jedan prostor. U planu je da taj dio prostora u buduće koristi i Pučko otvoreno učilište koje ima kronični nedostatak prostora za svoje programe.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist