Soma dollara, Minea i Ana Rucner – Zoo song

Piše: - 02.04.2021.

Zoo song – naziv je pjesme posvećene Zoološkom vrtu grada Zagreba čiji je autor Zlatan Hrle iz Soma dollara. U snimanju pjesme pridružile su mu se Renata Končić Minea i Ana Rucner.

Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

„Pjesma koju smo doživjeli kao himnu Vrta, odražava duh Divljeg srca grada. Svakodnevno smo posvećeni tome da ovdje budu sretni i zadovoljni ljudi i životinje. Autoru smo dali umjetničku slobodu u kreiranju teksta. Rezultat je zabavan tekst koji će djecu poticati na ljubav prema životinjama i posjet Zoološkom vrtu gdje ih mogu pobliže upoznati. Sredstva prikupljena tantijemima od izvođenja pjesme bit će namijenjena izgradnji nastambe za žirafe“. Tijekom snimanja Zoo songa Zlatan Hrle, Renata Končić Minea i Ana Rucner nekoliko su puta posjetili Vrt te svaki put iz njega otišli puni dojmova te novih spoznaja o veličanstvenom svijetu životinja.

Zlatan Hrle o pjesmi

„Za Zoološki vrt prošle sam godine krenuo raditi jingle koji bi se mogao koristiti u reklamama, no kako su se ideje razvijale, nastala je cijela pjesma. Nadamo se da će se pjesma svidjeti djeci, njihovim roditeljima, djedovima i bakama. Stvorili smo pjesmu koja brzo ulazi u uho, a kako bi bila što zabavnija, životinjama smo dali ljudske osobine. Sâm sam otpjevao pjesmu, no glas Minee te Ana Rucner na violončelu pjesmi su dali novu dimenziju“,

Ana Rucner o pjesmi

Renata Končić Minea i Ana Rucner su otkrile kako neke od najljepših uspomena iz djetinjstva vezuju upravo uz posjete Zoološkom vrtu.
„Cura sam iz kvarta. Živim u blizini Zoološkog vrta i on je bio sastavni dio mojeg djetinjstva te djetinjstva mojeg sina. Ekipa koja je radila na pjesmi, je odlična. Razveselilo me čuti konačnu verziju – lijepu, veselu pjesmu koja širi pozitivnu energiju“.

S njom se složila i Renata Končić Minea

„Divno je bilo biti dijelom ovog malog, ali izuzetno produktivnog tima i sudjelovati u stvaranju ove pjesme. Zlatan je odrepao veći dio pjesme, ja sam mu se priključila u refrenu, a Ana je sjajno na violončelu odsvirala svoje dionice. Kao Ani, i meni je Zoološki vrt neizostavan dio djetinjstva. Živjela sam u Dubravi, pa sam kraj njega svakodnevno prolazila, te kad bih mogla, tamo rado svraćala. Od tada se Zoološki vrt jako promijenio nabolje. Od malih sam nogu emotivno vezana uz životinje. Svojedobno sam za kućnog ljubimca željela majmuna, ali kako je to nemoguće, roditelji su mi darovali dva kunića. Od tada su kroz našu kuću prošli mnogobrojni udomljeni psi i mačke. Danas su mi u Zoološkom vrtu grada Zagreba najdraži prstenastorepi lemuri. Imala sam ih priliku izbliza hraniti i to ću iskustvo još dugo pamtiti.“

Zoo song uskoro bi trebao dobiti i spot. Snimat će se pod redateljskom palicom Jasenke Haleuš tijekom Festivala proljeća u Divljem srcu grada. Taj festival koji povezuje buđenje prirode s uskrsnim običajima, veliku je pozornost pridao umjetnicima. Na Edukacijskom trgu izložba je velikih pisanica koje su oslikali zagrebački vatrogasci, umjetnici i kreativci, a sutra (u srijedu) u 14 sati na Labuđem će otoku nastupiti Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist