Nenad Panian: Dajte nam povjerenje za bolju budućnost

Piše: - 16.04.2021.

Nenad Panian, aktualni gradnačelnik Dugog Sela najavio je svoju kandidaturu za novi mandat i to ponovo kao nezavisni kandidat, ujedno i nositelj nezavisne liste za gradsko vijeće.

Kao zamjenica gradonačelnika predstavljena je Jasminka Kokot Bambić.

Na predstavljenu koje je održano ispred zgrade budućeg KIC-a istaknuto je kako je Dugo Selo u protekle četiri godine postao grad ispunjenih obećanja, u kojem su radovi postali svakonevnica, u kojem su obnovljene zgrada u vlasništvu grada, grad s brojnim sadržajima za djecu i mlade, igralištima i prometnicima, poduzetničkom zonom i grad u koji je iz EU fondova u zadnje 4 godine povučeno 36,5 milijuna kuna, za razliku od prošlog razdoblja kada je taj iznos bio svega 500 tisuća kuna. Nabrojeni su potom brojni projekti realizirani u zadnje 4 godine,kao i budući. Sam Panian o projektima nije puno godovorio, ali je pozvao građane da izađu na izbore, jer je to izuzetno važno.

“Vođenje grada je zaista težak i odgovoran posao, ali posao koji sam svakodnevno obavljao s veseljem radi potpore i entuzijazma koje sam dobio od Vas, svojih sugrađana i prijatelja” – rekao je Panian.
Provdeno je desetine malih i velikih projekata, povećan proračun dva puta, i to odmah na početku mandata, financijski položaj grada doveden je do zavidnog položaja za investicije i razvoj. Pripremljeno je još nekoliko desetaka projekata i uvedena neka nova pravila igre i poručio je Panian i dodao:

“Kao posljedica uloženih napora, mogu sa zadovoljstvom reći da je grad raskopan, pun blata i prašine i tako će biti dok se ne riješi komunalna infrastruktura” dodao je Panian misliće ne 200 milijuna kuna vrijedne projekte vodovoda i odvodnje VIOZŽ-a te pozvao građane da se strpe dok radovi ne budu gotovi jer će imati kvalitetan vodovodni sustav s daleko manjim gubitkom vode nego danas. Cestu kroz Poduzetničku zonu želi imenovati imenom 53. samostalnog bataljuna.

Naglasio je potom i teškoće s kojima se susretao u radu:

“To sve smo napravili unatoč destruktivnim nastojanjima da se umanji doprinos ove izvršne vlasti, da nas uigrana mašinerija privatnih interesa i kupopradaje u politici samelje, ali nisu uspjeli, kao ni jučer. Transparentno i odgovorno priveli smo mandat kraju. Iza nas su opipljivi rezultati koji će ostati i budućim naraštajima na uživanje.”

foto: Igor Đuran

Priznao je i usputne greške i zahvalio dosadašnjim zamjenicima Jasminki Kokot Bambić i Nikoli Tomoncu što su u tim trenucima podmetnuli svoja leđa. Na kraju se obratio građanima:

“U suradnji sa svima vama u novom mandatu nastojat ćemo završiti sve velike projekte komunalne infrastrukture zanemarivane godinama. Tada ćemo zaboraviti na prašinu i blato i krenuti u nadgradnju. Ovo je poziv svim građanima da nam ponovo daju povjerenje da vodimo ovaj grad u budućnost kakvu zaslužuje.Gdje će svaki, ali baš svaki građanin biti zadovoljan.”

Podijelite

Current track

Title

Artist