Pojačani promet na autocestama za blagdan Tijelovo

Piše: - 02.06.2021.

Za vrijeme produljenog vikenda od 03. do 06. lipnja, na blagdan Tijelova, očekuje se pojačani intenzitet prometa na svim glavnim autocestovnim pravcima.

Pojačani promet u smjeru JUGA (prema moru) očekuje se već danas u popodnevnim i večernjim satima te u četvrtak u jutarnjim satima. Pojačani promet za povratak s mora odnosno putovanje u smjeru SJEVERA (prema Zagrebu) očekuje se u nedjelju u popodnevnim i večernjim satima. Pojačani promet prema Slavoniji u smjeru Lipovca očekuje se u srijedu u popodnevnim i večernjim satima te u četvrtak u jutarnjim satima. Pojačani promet prema unutrašnjosti (Zagrebu i GP-u Bregana) očekuje se tijekom nedjelje cijeloga dana, a posebno popodnevnim i večernjim satima.

Povećanjem prometa na autocestama, povećava se i mogućnost prometnih nesreća. I najmanja nepažnja može biti uzrok prometne nesreće, stoga apeliramo na korisnike  za poštivanjem prometnih propisa i odgovorno ponašanje u vožnji, kako bi ovaj „produženi vikend“ protekao bez nesreća.

S obzirom da su još uvijek u tijeku intenzivni radovi održavanja autocesta kao pripreme za turističku sezonu, na nekim autocestama zbog zahtjevnosti radova nije moguće ukloniti regulacije tijekom vikenda, te ovom prilikom dajemo informaciju o regulacijama koje bi u slučaju većeg priljeva vozila mogle smanjiti protočnost na pojedinim dionicama.

Jedna od najzagušenijih točaka proteklih vikenda bila je dionica na A1 između čvora Karlovca i Novigrada u smjeru Dubrovnika na vijaduktu Drežnik gdje su se izvodili opsežni radovi sanacije prijelaznih naprava a koji su jučer završeni.

Također želimo informirati sve korisnike koji putuju u smjeru otoka Cresa,  Krka i Crikvenice  da ne koriste izlaz Oštrovica obzirom da je državna cesta DC 501, od čvora Oštrovica do raskrižja Meja u rekonstrukciji i zatvorena za promet. Kao alternativni pravac koristite autocestu A6 i A7.

 

AUTOCESTA A1 (ZAGREB (LUČKO) – BOSILJEVO – SPLIT – DUBROVNIK)

 

  1. dionica čvor Vučevica – čvor Dugopolje/grad Split (smjer Dubrovnik (A1))

zbog izvođenja sanacije deformacije asfaltnog zastora kolnika u tunelu Konjsko, zatvorena je za prometovanje tunelska cijev u smjeru Dubrovnika. Promet se odvija dvosmjerno kroz tunelsku cijev u smjeru Zagreba i to jednim prometnim trakom u oba smjera.

 

AUTOCESTA A3 (BREGANA – ZAGREB – LIPOVAC)

 

  1. dionica čvor Jankomir – čvor Lučko (iz smjera AC A2, u smjeru Lipovca)

zbog oštećenja prijelazne naprave na nadvožnjaku čvora Jankomir. Promet se odvija jednim prometnim trakom iz smjera A2 u smjeru A3 (čvor Lučko, čvor Ivanja Reka, čvor Lipovac).

 

  1. dionica čvor Ivanić Grad – čvor Križ (oba smjera)

zbog oštećenja donjeg i gornjeg ustroja mosta Žutica (66 km), promet se odvija jednim prometnim trakom po kolniku u oba smjera.

AUTOCESTA A4 (GORIČAN – ZAGREB)

 

  1. dionica čvor Sveta Helena – čvor Popovec (smjer Zagreb)

zbog sanacije kolničke konstrukcije promet se na dionici odvija jednim prometnim trakom u smjeru autoceste A3 (smjer Zagreb).

 

AUTOCESTA A6 (BOSILJEVO2 – RIJEKA (OREHOVICA)

 

  1. dionica čvor Ravna Gora – čvor Delnice (oba smjera)

zbog oštećenja prijelazne naprave u zoni cestovnog objekta, vijadukt Zalesina (34 km smjer Rijeka), promet se vodi jednim prometnim trakom.

 

  1. dionica čvor Oštrovica  – čvor Kikovica (smjer Rijeka)

zbog izvođenja radova sanacije i rekonstrukcije donjeg i gornjeg ustroja vijadukta Bukovo (smjer Rijeka), promet se odvija dvosmjerno po kolniku u smjeru Zagreba i to s dvije prometne trake u smjeru Zagreba i s jednom prometnom trakom u smjeru Rijeke.

 

AUTOCESTA A7 (RUPA – RIJEKA – ŽUTA LOKVA)

 

  1. dionica čvor Hreljin – čvor Sveti Kuzam (smjer Rupa (A7))

zbog oštećenja prijelaznih naprava na voznom prometnom traku u široj zoni čvora Hreljin (35-34 km) u smjeru Rijeka/Zagreb. Promet se odvija po pretjecajnom prometnom traku

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist