Tijelovska procesija

Piše: - 02.06.2021.

Vjernici sutra slave blagdan Tijelova, točnije Svetkovinu Tijela i Krvi Kristove.

Osim redovnih jutarnjih misa, dvije dugoselske župe – sv. Martina biskupa i Uzvišenja sv. Križa, već po tradiciji organiziraju zajedničku svetu misu za sve župljane. Umjesto u prijepodnevnim satima, kako je do sada bio običaj,  zajednička misa ove godine održat će se u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Lukarišću u 18 sati. Nakon mise, koju će zajednički predvoditi vlč. Tomislav Kralj i vlč. Ivan Valentić, održava se svečana tijelovska procesija s Presvetim do crkve sv. Martina biskupa u Dugom Selu.

Procesija će se kretati Bjelovarskom, Starčevićevom, Šaškovečkom i Zorićevom ulicom. Vjernici su pozvani da u procesiji sudjeluju u narodnim nošnjama ili službenim odorama (vatrogasci, branitelji, limena glazba) dok će prvopričesnici obući bijele haljine. Svi sudionici pozvani pridržavati se propisanih epidemioloških mjera, posebno dok koriste organizirani autobusni prijevoz. Za vjernike iz Dugog Sela autobusni prijevoz kreće od 17 sati ispred crkve, a istim autobusima vjernici će se moći vratiti i u Lukarišće, nakon procesije.

Iako će kretanje sudionika procesije biti osigurano, sve sudionike u prometu pozivamo na poseban oprez u vrijeme kretanja vjernika po dugoselskim prometnicama.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist