Konstituirana općinska vijeća, čeka se gradsko

Piše: - 15.06.2021.

Jučer je održana konstituirajuća sjednica općinskog vijeća Brckovljana. Za predsjednika je ponovo izabran Stjepan Vinojčić koji je u zahvali najavio dobru suradnju s načelnikom općine kako bi se realizirali projekti u interesu građana.
Za podpredsjednike vijeća izabrani su Romina Zadravec iz redova većine i Ivan Graberec iz redova opozicije. U dobru suradnju s vijećem, kao što je bila i do sada, uvjeren je i načelnik općine Tihomir Đuras, koji je čestitao svim vijećnicima na izboru.

Općinsko vijeće u ovom će sazivu imati 13 vijećnika, 8 osvojenih mandata ima koalicija HDZ-SKNL-HSU-BM365 iz čijih su redova izabrani; Marin Žafran, Stjepan Vinojčić, Romina Zadravec, Bojan Pišćenec, Snježana Horvatić, Željko Tašler, Ivica Jakara i Dragan Karamatić, koji je zamijenio načelnika Đurasa. Tri vijećnika su izabrana s kandidacijske liste grupe birača Tomislava Gruice; Tomislav Gruica, Christian Varga i Jasmina Novosel, dok po jednog vijećnika imaju HSS i SDP a to su Ivan Graberec i Matija Bunjko.

Podsjećamo, još prošli tjedan je konstituirano Općinsko vijeće Rugvice. Za predsjednika je izabran Nenad Jakšić, a dva zamjenika su Emil Majstorović i Ana Munić svi iz HDZ-a koji u vijeću ima 9 vijećnika: Nenada Jakšića, Emila Majstorovića, Ivana Jakovljevića, Iliju Ravlića, Anu Munić, Velimira Krznara, Teu Kolčić, Tomislava Mayer Kralja te Violetu Molnar, koja je zauzela mjesto načelnika Mate Čička. Po dva vijećnika u Vijeću imaju lista HSS-SDP : Željko Vojković i Ivica Legin te Domovinski pokret čiji su vijećnici Ruža Miletić i Ivica Gavran.
Nenad Jakšić pri tome je poručio da će uspješnom suradnjom s načelnikom na kraju mandata zaokružiti 10 godina uspješnog razvoja Rugvice. Načelnik Mato Čičak podsjetio je na sve najvažnije projekte koji su u tijeku i pozvao sve vijećnike da ga posjete i predlože svoje ideje i projekte koji bi unaprijedili kvalitetu života u općina.

Tako je za danas u 17 sati ostalo još jedino konstituiranje Gradskog vijeća Dugog Sela. Kako smo neslužbeno saznali većina u vijeću bit će sastavljena od dvije nezavisne liste: gradonačelnika Nenada Paniana s 5 mandata i Siniše Kljajića s 3 mandata. Radi se o projektnoj suradnji bez potpisanog koalicijskog sporazuma. Tijek sjednice možete izravano pratiti u video prijenosu na našoj FB stranici.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist