Siniša Kljajić predsjednik GV Dugog Sela

Piše: - 15.06.2021.

Siniša Kljajić (NL) novi je predsjednik Gradskog vijeća Dugog Sela izabran na konstituirajućoj sjednici koja je održana u dvorani Glazbene škole.

Time je potvrđena većina u Gradskom vijeću koju čine dvije nezavisne liste: gradonačelnika Nenada Paniana i Nezavisna lista Siniše Kljajića koji imaju 8 vijećnika. Kljajić je izabran sa 10 glasova uz 5 suzdržanih. Zahvaljujući na izboru građanima i članovima vijeća, Siniša Kljaić je obećao da će vijeće donositi odluke u interesu građana.

Sjednicu je otvorio pročelnik Gradskog vijeća i gradonačelnika Mladen Šestan
nakon čega je himnu Lijepa naša izveo Mario Bokun, a vijećnici su nakon toga minutom šutnje odali počast poginulim braniteljima. Prijedlog za izbor mandatne komisije dao je Kruno Blažinović u ime 8 vijećnika nezavisnih lista Nenada Paniana i Siniše Kljića prihvaćen je sa 10 za i 5 suzdržanih glasova

Nakon izbora mandatne komisije njen predsjednik Zlatko Matacun podnio je izvješće o održanim izborima za gradonačelnika, zamjenika i gradsko vijeće.

U Dugom Selu pet vijećnika pripalo je koaliciji HDZ, NLSK, MB365, HSU, HDS, HSS braće Radić: Darjan Budimir, Ivan Gereci, Dino Kramer, Ivica Šafarić (svi HDZ) i Pave Vukelić (MB 365). Jednaki broj vijećnika ima i NL Nenada Paniana, a osim njega mjesto u vijeću osvojili su: Jasminka Kokot Bambić, Kruno Blažinović, Krešimir Cvijanović i Boris Savić. Listi grupe birača nositelja Siniše Kljajića pripala su tri mjesta, osim Siniše Kljajića to su Kristina Jelečki i Mario Murat. Jadranka Robić i Luka Tkalčević osvojili su po jedno mjesto za SDP odnosno Domovinski pokret.

Na početku sjednice sjednice umjesto izabranih gradonačelnika Nenada Paniana i njegove zamjenice Jasminke Kokot Bambić u vijećničke klupe sjeli su Zvjezdana Jambrečec i Zlatko Matacun. Umjesto Maria Murata (NLSK) mjesto je zauzeo Mihael Pinter, a umjesto Jadranke Robić vijećnik SDP -a je ponovo Stjepan Štefinovec.
Tako je u vijeću 7 vijećnika koji su tu dužnost obnašali i u prošlom mandatu, dok je 8 novih članova vijeća. Broj žena u gradskom vijeću smanjio se sa 4 u prošlom mandatu na samo dvije u sadašnjem: Zvjezdanu Jambrečec i Kristinu Jelečki. Prvo je izabrana mandatna komisija i komisija za izbor i imenovanje.

Nakon verifikacije mandata predsjedanje je od Mladena Šestana preuzeo prvi izabran član s liste koja je dobila najviše glasova a to je Darjan Budimir s liste HDZ-a i partnera.
Budimir je potom pročitao pozvao vijećnike da polože prisegu koju je prije toga i pročitao. Potom je izabran Odbor za izbor i imenovanje na čijem je čelu Kruno Blažinović.

Kruno Blažinović u ime odbora za predsjednika Gradskog vijeća predložio Sinišu Kljajića, a za podpredsjednike Kruno Blažinovića (NLNP) i Krešimir Cvijanović (NLNP). Izabrani su i članovi Odbora za statut i poslovnik te odbora za financije.

Na izboru pojedinih članova odbora prigovorio je u Darjan Budimir (HDZ) ukazujući da u odborima nisu razmjerno zastupljeni vijećnici odbora, na što je odgovorio pročelnik Mladen Šestan, koji je prijedloge objasnio dugogodišnjom praksom u dugoselskom vijeću.

Novom predsjedniku i potpredsjednicima na izboru je čestitao gradonačelnik Nenad Panian i izrazio uvjerenje da će suradnja s vijećem biti uspješna i u interesu realizacije planiranih projekata u gradu.

Sjednici su nazočili direktori i ravnatelji ustanova u vlasništvu grada, ravnatelja škola i vrtića te župnici dugoselskih župa.

Foto Galerija

Podijelite

Current track

Title

Artist