ABBA – I Still Have Faith In You

Piše: - 03.09.2021.

Agnetha, Björn, Benny i Anni-Frid, članovi grupe ABBA, jedne od najuspješnijih pop grupa svih vremena, vraćaju nakon gotovo 40 godina! Uz čak dvije nove pjesme objavljene istovremeno, “I Still Have Faith In You” i “Don’t Shut Me Down”, ABBA ne samo da se vratila na scenu nego najavljuje i izlazak novog studijskog izdanja “Voyage” kojeg će popratiti revolucionarnom i spektakularnom koncertom “ABBA Voyage”.

ABBA je ponovo na okupu te su u studiju Bennyja Anderssona snimili novi album koji 5. studenog ove godine stiže u izdanju Universal Music Grupe. Ususret novom izdanju objavljene su i dvije nove pjesme, “I Still Have Faith In You” i “Don’t Shut Me Down”, koje će biti predstavljene i na nadolazećim koncertima. Obje nove pjesme karakteriziraju snažni vokali i sjajni tekstovi kakvi su i proslavili grupu te obilježili njihovu diskografiju.”I Still Have Faith In You” dolazi se pratećim glazbenim spotom u režiji Shynole.

Simboličan naslov albuma, “Voyage” povezan je i s nadolazećim koncertima za koju se kaže da će, zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji, posjetiteljima omogućiti izniman doživljaj. Prvi “ABBA Voyage” koncert najavljen je za 27. svibnja 2022. godine, a održat će se u posebno konstruiranoj modernoj ABBA Areni smještenoj u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u Londonu. U sklopu koncertnog spektakla posebno iskustvo bit će vidjeti digitalne verzije članova ABBA-e koji će nastupiti uz deseteročlani bend uživo.

“Prošlo je već neko vrijeme otkako smo zajedno radili na glazbi, skoro 40 godina. S pauzom smo započeli na proljeće 1982. godine, a sad je vrijeme za povratak. Najveća inspiracija za stvaranje novih pjesama bilo je kreiranje jedinstvenog i spektakularnog koncerta. Moći ćemo biti među publikom i gledati digitalne verzije nas samih kako izvode naše pjesme na pozornici arene izgrađene u Londonu. Čudno i predivno!”, otkrio je sastav povodom svojeg povratka.

“ABBA-ina čarolija i herkulovski napori cijelog veličanstvenog tima doveli su nas do ove dugo očekivane točke preokreta. Iznimno smo ponosni što napokon možemo podijeliti ove vijesti i jedva čekamo poželjeti vam dobrodošlicu u našoj areni u istočnom Londonu, mjestu na kojem smo tako sretni”, poručuje producentski duo Gisla i Andersson na što redatelj Walsh dodaje: “Gledao sam ABBA-u na Eurosongu 1974. godine i nisam mogao niti zamisliti da ću 47 godina kasnije biti s njima na ovom izvanrednom putovanju. Život je ponekad tako čudan i tako divan.”

“Hvala svima koji su nas sa strpljenjem čekali i pratili proteklih desetljeća. Vrijeme je da započne novo putovanje. Odlučili smo se za jednostavan naziv ‘Voyage’ i doista plovimo neistraženim vodama. Uz pomoć naših mlađih verzija, putujemo u budućnost”, zaključuje ABBA

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist