Adastra – Tanki zid

Piše: - 23.09.2021.

Grupa Adastra je objavila novi video spot “Tanki zid”, angažiranu pjesmu s kojom želi podići svijest o rastućem broju kaznenih djela nasilja nad ženama. Posvećen je svim ženama žrtvama nasilja.

U Hrvatskoj je u 2020. godini u kaznenim djelima nasilja u obitelji ili među bliskim ukupno stradalo 5.960 osoba. Od ukupnog broja stradalih žrtava (5.960), 4.506 su žene. 23,7% više nego 2019. godine. 14 žena je izgubilo život.

Autori glazbe i stihova su Jeronim S. Marić i Zoran Brajević. Autor spota Jeronim S. Marić kaže: “Htjeli smo ovim spotom ukazati ljudima da je zabilježen velik porast nasilja nad ženama te da nasilnike ne smijemo tolerirati. Pjesma je inspirirana stvarnim događajima koje smo Zoki i ja, a i mnogi naši sugrađani doživjeli. Odabrali smo upravo datum 22.9.2021. da bismo obilježili Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama”.

U spotu su glumili Ana Lončarić, Vladimir Jevicki i Mihael Novosel. Spot i pjesma su snimljeni u Alom studiju u Zagrebu. Tonsku i video produkciju potpisuje Jeronim Szabolcs Marić. Vokal, gitare, bas gitara, klavijature i aranžman: Jeronim Szabolcs Marić Bubnjevi i aranžman: Dinko Lupis.

Ako ste zatvorili oči pred nasiljem, onda ste i sami sudionici tog istog nasilja. Stoga, nemojte tolerirati ono što nije tolerantno. Borimo se svi zajedno protiv svakog oblika nasilja, pogotovo nasilja nad ženama i općenito u obitelji.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

SLJEDEĆA OBJAVA

Pogled s Martina


Thumbnail
PREDHODNA OBJAVA

DAN OPĆINE RUGVICA


Thumbnail
Current track

Title

Artist