Dodijeljene nove gradske stipendije

Piše: - 15.12.2021.

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad potpisao je ugovore s 53 učenika i studenta koji su ostvarili pravo na stipendiju u školskoj godini 2021/22. To je do sada najveći broj novih stipendista tako da uz anekse ugovora s onima koji već primaju stipendije, grad trenutno stipendira 104 učenika odnosno studenta. Ove godine stipendije su dobili svi koji su se prijavili na natječaj, rekao je gradonačelnik Nenad Panian, koji je naglasio da Grad Dugo selo potiče izvrsnost, a bez učenika i studenata nema napretka

Visina stipendije za učenike iznosi 550 kuna, a za studente 750 kuna, a stipendije se isplaćuju mjesečno za 10 mjeseci.

Čestitke uspješnim učenicima i njihovim roditeljima, kao i studentima uputio je i gradonačelnik Panian.

“Novci koje će vam se osigurati su novci građana, a ne politike ili nekoga drugoga, i oni vam se dodjeljuju da ostvarite još bolji uspjeh u školovanju, da vašim roditeljima bude lakše. Nemate nikakvu obvezu prema nikome, osim samo prema sebi, dokazujte se samome sebi. A nakon obrazovanja mnogi odlaze. Meni je kao gradonačelniku u cilju da ostanete i sve što radimo sljedeće tri i pol godine je s namjerom da ostanete ovdje, sa svojom obitelji, u svom gradu”, zaželjevši im svu sreću u daljnjem obrazovanju i životu. Također kasnije dodaje kako Grad omogućavanjem stipendija svim kandidatima koji udovoljavaju uvjetima nastoji poticati izvrsnost, sve kako bi svoja znanja i rad mogli kapitalizirati na lokalnom nivou za razvoj njihove zajednice.

Veronika Konstatinov, učenica 1. razreda Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu rekla nam je:

“Ova stipendija mi puno znači kao motivacija za daljnje školovanje, da se trudim i imam dobre ocjene u školi. A poslije planiram i na fakultet”.

Roberta Klaus, studentica 4. godine Učiteljskog fakulteta u Zagrebu rekla nam je:

“Stipendiju sam po prvi puta dobila i jako sam sretna zbog toga. Ona će mi omogućiti malo lakše studiranje budući da je na mom fakultetu raspored jako pretrpan i teško je uopće pronaći vremena za neki studentski posao, tako da ovo olakšava. Primjerice pokriva trošak karte za vlak i pokaza, kao i troškove prehrane”.

Podijelite

Current track

Title

Artist