Predstavljamo nagrađene u emisiji Pogled s Martina

Piše: - 16.12.2021.

U današnjoj emisiji Pogled s Martina predstavljamo dobitnike nagrada Zagrebačke županije s dugoselskog područja. Nagrade su dodijeljene na svečanosti koja je jučer održana u Zaprešiću, a na kojoj su nagrade svim dobitnicima uručili predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Odlukom predsjednice Županijske skupštine Martine Glasnović udruzi MachLAB iz Dugog Sela dodijeljena je Zahvalnica za naročit doprinos u aktivnostima na promicanju tehničke kulture u Zagrebačkoj županiji. Udruga MachLAB osnovana je 2018. godine i kontinuirano djeluje na promicanju, razvoju i unapređenju novih tehničkih znanosti, stvaralaštvu, edukaciji i kreativnosti te kroz sajmove, izložbe i radionice volonterskim radom doprinosi promicanju tehničke kulture u Zagrebačkoj županiji – rekao je predsjednik udruge Mateo Miličević zahvaljujući na nagradi.

Povelju Zagrebačke županije primio je Velimir Sruk, potpredsjednik Hrvatskog kinološkog saveza i predsjednik Kinološkog društva Dugo Selo već 30 godina. Osim znanstvenog rada (objavio je do sada osam radova s područja biomedicine, zdravstva i lovstva) posebna mu je ljubav kinologija u kojoj postiže iznimne razultate kao uzgajivač ali i Međunarodni kinološki sudac, na svjetskim i europskim prvenstvima.

Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijeljena je NIKOLI TOMINCU. Inače poznat kao ratni zapovjednik 53. Samostalne bojne i 17. Domobranske pukovnije Sunja zbog čega je odlikovan brojnim odličjima, ovo priznanje Tominac je dobio za svoj rad na istraživanju povijesti. Naime Tominac je dugogodišnji analitičar hrvatske vojne povijesti s težištem na ličkoj povijesti, Domovinskom ratu, Napoleonovim ratovima iz početka XIX. stoljeća i posebno Prvog svjetskog rata. U našoj emisiji posebno je naglasio da se iz raznih rauloga premalo istražuje povijest Prvog svjetskog rata, koji je izuzetno važan za kasnija politička događanja u 20. i 21. stoljeću.

Već ranije u programu smo objavili razgovor s Filipom Cimašem iz Ježeva koji je također dobio Nagradu Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu zbog ostvarenih rezultata na parataekwondo natjecanjima. Naime Filip je osvojio bojne medalje na različitim parataekwondo prvenstvima u Belgiji, Danskoj, Engleskoj, Australiji i Slovačkoj, između ostalog srebro na OTVORENO EUROPSKO PRVENSTVO u Bariju a svojoj je kategoriji državni prvak za 2020.

snimio: Igor Đuran

Podijelite

Current track

Title

Artist