Što donosi Pogled s Martina

Piše: - 20.01.2022.

Popis stanovništva, velik broj oboljelih od COVID-a i prelazak dugoselskih škola na online nastavu te razgovor o prvom glazbenom CD KUD -a Preporod teme su današnje emisije Pogled s Martina.

U razgovoru s gradonačelnikom Nenadom Panianom još jednom donosimo najvažnije brojke vezane uz Dugo Selo prema prvim rezultatima popisa stanovništva Državnog zavoda za statistiku. Grad je među malobrojnima s rastom stanovništva, no koliko nas može zadovoljiti porast od 395 stanovnika u 10 godina i kako rezultate popisa koristiti za planiranje komunalnih i gospodarskih aktivnosti u gradu, pitali smo gradonačlenika i dobili zanimljive odgovore.

Od subote do danas u Dugom Selu je čak 249 osoba oboljelo od COVID-a 19, što je prosjek od 41 osobe dnevno. Zbog velikog broja oboljelih nastavnika i djece, dugoselske su škole (osnovne i srednja) prešle su na online nastavu, o čemu smo razgovarali s ravnateljima Brankom Golešom, Marom Mamuzom, Darinkom Svetec i načelnikom gradskog stožera CZ Nikolom Tomincem.

Svoj prvi CD ‘Igrajte nam muzikaši’  objavio je KUD Preporod i to  uz potporu Zagarebačke županije i Grada Dugog Sela, a predsjednik  Mario Mlinarek nada se da će uskoro imati i javno predstavljanje albuma. Na CD-u se nalazi 13 skladbi, a posebno su zanimljive one koje su snimljene na farkaš dvoglasnim tamburama, instrumentima koji su zapravo preteča današnje tambure. U svom programu album KUD-a Preporod glazbeno ćemo predstaviti u nedjelju 30. siječnja.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist