Samotestiranje, asfaltiranje, uređivanje, sviranje, ilustriranje…

Piše: - 17.02.2022.

U današnjoj emisiji Pogled s Martina u 15 minuta pripremili smo šest zanimljivih priloga 

Epidemija Covid-a 19 polako jenjava, ali daleko smo od kraja epidemije. Od prošlog do ovog četvrtka u Dugom Selu je zabilježeno 130 novih slučajeva, nešto više od 18 dnevno, što je znatno manje nego u prvom tjednu veljače, kada smo bili na iznad 30 slučajeva dnevno. Stoga je i dalje važno poštivati epidemiološke mjere. O tome kako je početkom tjedna prošlo samotestiranje učenika dugoselskih škola otkrivamo kroz razgovor s Brankom Golešom, ravnateljem OŠ Ivan Benković. Od ponedjeljka počinju školski praznici pa je podsjetio roditelje da djecu ne treba testirati ovaj vikend nego slijedeći, prije povratka u školu 28. veljače.

U Dugom Selu je prošle godine rođeno 188 djece, što je više nego godinu dana ranije, otkrio nam je gradonačelnik Nenad Panian i izvijestio o radnom sastanku s tvrtkom EURCO o asfaltiranju prometnica nakon postavljanja kanalizacije.

Predsjednik SUH-a Dugo Selo Milivoj Marić najavio je sudjelovanje njihove udruge na ovogodišnjem Fašniku i podsjetio na vikend akciju uređenja Kontesina puta koju provode već 19 godina.

Foto: dugoselska kronika

Dario Cebić, glazbeni pedagog, kompozitor od nedavno i akademik koji će službeno tu titulu dobiti početkom ožujka u Salzburgu, najavio je svjetsku praizvedbu skladbe ,,12. Simfonija – Space” u Glazbenoj školi Dugo Selo 24. veljače u 19 sati. Upravo ovom skladbom Cebić je ostvario ogroman uspjeh osvojivši 1. mjesto na velikim međunarodnim glazbenim natjecanjima u Barceloni i Lisabonu. I gle čuda praizvedba je na dan uzvrata Dinama i Seville u Zagrebu. Pa ako je Cebić već pokorio Barcelonu, zašto Dinamo ne bi Sevillu?

Još jedan umjetnik gost je emisije. Robert Samardžić ilustrator slikovnice Martina u zemlji sv. Martina nije bio na nedavnoj promociji i otvorenju izložbe ilustracija, no zato je danas u našoj emisiji koju možete pratiti od 18 i 30 u programu Zabavnog radija ili poslušati u našem podcastu.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist