Priopćenje GI Drugo Selo

Piše: - 04.03.2022.

Nakon objavljivanja informacije o imenovanju Borisa Savića za pročelnika Upravnog odjela za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol priopćenjem je reagirao Klub vijećnika u Gradskom vijeću “Građanske inicijative Drugo Selo”.

U priopćenju ističu neslaganje povodom , kako kažu, stranačkih zapošljavanja u gradskoj upravi na mjestima pročelnika, a koja je provela izvršna vlast Grada Dugog Sela.

“Loše je za naš grad da je za posao u gradskoj upravi poželjno bit član stranke, posebno one koja je na vlasti. Vidljivo je to od početka „vladanja“ gradonačelnika Paniana, tijekom prvog i trenutnog, drugog mandata. Građanska inicijativa Drugo Selo okuplja građane koji priznaju da je ustavno pravo svakog građanina/građanke da se uključi u politički život svoje zajednice. Stalno pozivamo naše sugrađane na bavljenje politikom.

Uključivanje u politički život, odnosno stavljanje vlastitog imena na političku listu za vrijeme izbora ne smije biti preduvjet za zapošljavanje mladih i stručnih ljudi. Takav klijentelizam stvara razdor u društvu te onemogućava da se za radna mjesta prijavljuju i odabiru najbolji, već samo podobni.
Korištenje politike za ostvarivanje privatnih interesa pojedinaca držimo pogrešnim i nemoralnim. Gradonačelnik i gradska organizacija stanke “FOKUS” trebali bi imati razumijevanja da se u suštini ne razlikuju od ostalih stranaka koje funkcioniraju na isti način. Klijentelizam je jednak mitu.”

U ime Kluba vijećnika “Drugo Selo” priopćenje je uputio Siniša Kljajić, koji je krajem prošle godine odstupio s mjesta Predsjednika Gradsko vijeća.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist