Spomenik dr. Franji Tuđmanu U Dugom Selu

Piše: - 05.05.2022.

Uz 100. obljetnicu rođenja grad planira postaviti spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Osim o tome u emisiji Pogled s Martina najavljujemo rebalans proračuna koji, između ostalog, donosi i pokrivanje dijela troškova planiranog poskupljenja usluga u dječjim vrtićima. Podsjećamo i na tijekom vikenda održane manifestacije, Sajam cvijeća i Jagodan te na obilježavanje Praznika rada.

Vijećnici Gradskog vijeća Dugog Sela primili su pozive za sjednicu koja će se održati idućeg četvrtka, a na kojoj će se naći izvješće o izvršenju proračuna za 2021. godinu i prvi rebalans proračuna. No prva točka dnevnog reda je Odluka o postavljanju spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, autora akademskog kipara Ivana Kujundžića koji bi i sam trebao nazočiti sjednici Gradskog vijeća

Gradonačelnik Nenad Panian, kaže da bi se spomenik postavio uz 100. obljetnicu rođenja doktora Franje Tuđmana. Na platou ispred gradske uprave predviđen je i postament za bistu Željka Filipovića prvi dugoselski branitelj koji je poginuo u Domovinskom ratu.

Detalje o tome kao i razlozima za prvi rebalans proračuna poslušajte u emisiji Pogled s Martina od 18 sati i 30 minuta u programu Zabavnog radija.
U emisiji donosimo i niz razgovora s sudionicima i organizatorima ovogodišnjeg Sajma cvijeća i Jagodana te obilježavanja Praznika rada.

Fotografija i skica iz poziva vijećnicima Gradskog vijeća.

Hrvatski akademski kipar Ivan Kujundžić, predstavlja bistu dr. Franje Tuđmana 12.05.2022. ©2022 Ivan Pavlinić

Podijelite

Current track

Title

Artist