Vatrogasci zahvaljuju Sv. Florijanu na zaštiti koju im pruža

Piše: - 05.05.2022.

Vatrogasci dugoselskog kraja jučer obilježili Blagdan Svetog Florijana, a  tako će biti i tijekom vikenda.

Vatrogasna zajednica općine Brckovljani prvi put je organizirala obilježavanje svog zaštitnika Svetog Mihovila, mimohodom od DVD Brckovljani do Župne crkve Svetog Brcka gdje su nazočili Svetoj misi. Predsjednik Vatrogasne zajednice Jurica Ivanić i načelnik općine Tihomir Đuras čestitali su vatrogascima njihovog zaštitnika i zahvalili na svim aktivnostima koje provode u zaštiti ljudi i imovine. Najavili su da će svake godine domaćin biti jedna od dvije župe, tako će se iduće godine Sv. misa slaviti u Lupoglavu.

Misno slavlje predvodio je vlč. Marinko Golek uz don Filipa Pavlovića upravitelj župe bl. Augustina Kažotića u Lupoglavu.

Na početku svete mise vlč. Marinko pozdravio je nositelje civilnih vlasti i predstavnike ustanova i službi općine Brckovljani , a na poseban način je pozdravio sve prisutne vatrogasce i čestitao im njihov blagdan, te je spomenuo činjenicu da je sv. Florijan suzaštitnik  Zagrebačke nadbiskupije.

U povodu obilježavanja Dana vatrogastva i blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, načelnik općine Rugvica Mato Čičak i predsjednik OV Nenad Jaķšić sastali su  se s vodstvom Vatrogasne zajednice Općine Rugvica, predvođene predsjednikom Draženom Vlahovićem.
Vatrogasna zajednica i njenih 11 DVD-a , provode raznovrsne aktivnosti tijekom cijele godine, ali i odrađuju iznimno zahtjevne intervencije na terenu. Prošle godine  bilo ih je 56.

Načelnik Čičak pri tome je svim  vatrogascima s područja Općine čestitao blagdan sv. Florijana i zahvalio što se uvijek uključuju u sve aktivnosti općine Rugvica. Svečano postrojavanje Dražen Vlahović najavio je u nedjelju nakon čega će se uputiti na misu u Nartu.

Slično će biti i u Dugom Selu. Svečano postrojavanje počinje u 7.30 i zatim uz budnicu vatrogasci odlaze na jutarnju misu u 8.00 sati. Vatrogasnu vježbu, predsjednik VZ Nikola Rnjak najavio je za 13. svibnja. DVD Dugo Selo tradicionalno je, uz Sv. Florijana, organizirao obilazak učenika OŠ Josipa Zorića i Ivana Benkovića i djecu upoznao s radom vatrogasaca i njihovom opremom. Sv. misa održana je sinoć i uz kapelicu Sv. Florijana u Ostrni.

 

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist