Carlos Vives, Black Eyed Peas, Play-N-Skillz – El Teke Teke

Piše: - 16.05.2022.

U novom ljetnom hitu “El Teke Teke” kolumbijskom pjevaču Carlos Vivesu, pridružuju se popularni Black Eyed Peas i reperi Play-N-Skillz!

Ovog popularnog pjevača iz Kolubije već smo dobro upoznali sa njegovom pjesmom “La Bicilceta” koju je otpjevao uz svoju prijateljicu Shakiru! Ovog ljeta Carlos Vives udružio se sa mega popularnim amričkim bandom Black Eyed Peas i reperskim duom Play-N-Skillz. Iako inače pjeva glazbu koja je obilježena klasičnim zvukom tradicionalne kolumbijske glazbe (cumbia, vallenato) u novoj pjesmi “El Teke Teke” prvi puta spaja latino ritmove s hip-hop stihovima.

Carlos Vives je u petak, 13. svibnja predstavio svoj novi album, “Cumbiana II , koji osim pjesme “El Teke Teke” uključuje suradnje s Camilom Cabello, Rickyjem Martinom, Fitom Páezom i Pedrom Capóom. Album je sniman u Kolumbiji, Portoriku i SAD-u, a Carlos ga opisuje kao istraživanje moderne glazbe temeljene na drevnim zvukovima njegove rodne Kolumbije.

U želji da se novim albumom otvori novim tržištima, Vives je odlučio zapjevati uz Black Eyed Peas, bend iz Los Angelesa koji je svjetsku slavu stekao svojom legendarnom pjesmom “Where is the Love?” Njihov album Elephunk  (2003.) bio je fenomen, a svoje glazbene uspjehe nastavljaju i danas. Njihovo posljednje izdanje bilo je Translation  (2020.), a grupa je tijekom svoje karijere osvojila šest Grammyja.

Svojim iskustvom u produkciji pjesme pridonijeli su reperi Juan “Play” Salinas i Oscar “Skillz” Salinas, porijeklom iz Argentine i Venezuele. Osim svog iskustva kao pjevača, producirali su hitove poput Snoop Dogga, Stevea Aokija, Davida Guetta, 50 Cent, Pitbull i Daddy Yankee.

Video spot kao i scenografija dočaravaju prazničnu atmosferu Santa Marte, Vivesovog rodnog grada u kojem je večim dijelom spot i snimljen.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist