Albina & Đana – Žar

Piše: - 24.02.2023.

Pjesma “Žar” inspirirana iskustvima koja su glazbeno povezala prijateljice glazbenice

Albina i Đana objavile su duet naziva „Žar“! Suradnja koju će predstaviti na jubilarnom 70. izdanju Zagrebačkog festivala nadahnuta je sličnim iskustvima koje i zbog kojih su se povezale na osobnoj i glazbenoj razini. Za pjesmu nastalu u naletu dobre energije i inspiracije tijekom zajedničkog putovanja kažu da se ponajviše oslanja na osjećaje povezanosti i privrženosti koji se prirodno razvijaju u romantičnom odnosu.

„Pjesma ‘Žar‘ nastala je kad smo tijekom nedavnog zajedničkog putovanja naišle na zanimljiv beat koji nas je odmah snažno privukao. Inspiraciju za tekst i melodiju pronašle smo i jedna drugoj u drugoj, odnosno u sličnom životnim situacijama kroz koje smo zajedno prošle, a koje su nas dodatno povezale. Trebalo nam je svega 30 minuta da zaokružimo cijelu priču“, komentirale su Albina i Đana.

Prijateljstvo dvije pjevačice njeguju već dugi niz godina, a kao glazbene kolegice povezuje ih ambicioznost i želja za da slijede svoje snove. Ističu i kako postoje karakterne razlike, ali i da se možda upravo zbog toga autorski toliko dobro nadopunjuju.

„Kad nema te, prazan je grad

Oluja koja nema kraj

Vraćaš mi boje i sjaj

Kad ranjena sam

Živim jer čuvaš moj žar“

„Pjesma je nastala prema našim glazbenim ukusima i od prvog trenutka znale smo da je ona – naša. Osjetile smo nalet dobre energije i inspiracije pa je u tom žaru i nastao ‘Žar’, izjavile su mlade autorice o pop suradnji čiji zvuk prati današnje trendove u glazbi.

Tekst i glazbu singla zajednički potpisuju Albina Grčić i Đana Smajo, dok je ideju dueta aranžerski zaokružio Marko Mihaljević koji stoji i iza glazbene produkcije singla.

Podsjećamo da je novo glazbeno poglavlje koje će obilježiti nizom autorskih pjesama Albina otvorila prošli tjedan (17. veljače) predstavljanjem singla 27.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist