Hiljson Mandela – Cura S Kvarta

Piše: - 03.03.2023.

“Cura s kvarta”: Hiljson Mandela s albuma nominiranog za nagradu Porin predstavlja novi radijski singl

Sa svog uspješnog prvog solo albuma “Mandela Effect”, nominiranog ove godine za nagradu Porin u kategoriji “Najbolji hip-hop album”, trap glazbenik i autor Hiljson Mandela kao novi radijski singl predstavlja pjesmu “Cura s kvarta”, koja bez službenog videospota broji milijunske streamove te je apsolutni favorit publike.

Odmah po objavi u sklopu albuma, “Cura s kvarta” ostvarila je plasman na Billboard Croatia Songs 25 chart, gdje se u nekoliko navrata i vraćala na tu listu. Pjesma bez videospota na Youtube platformi broji gotovo dva milijuna pregleda, na Spotifyju je ostvarila više od milijun streamova, dok je na TikToku zvuk pjesme korišten u više od 13 tisuća videozapisa te je postala i TikTok plesni trend. Produkciju pjesme, kao i za čitav album, potpisuje Mihovil Šoštarić Lockroom.

Iza Hiljsona Mandela, pionira trap žanra u Hrvatskoj, iznimno je uspješna godina. U svibnju prošle godine objavio je svoj prvi solo album “Mandela Effect”, koji je u prvom tjednu objave pomeo glazbene streaming platforme, uključujući i cijenjeni chart Billboard Croatia Songs 25, na kojem se našao s čak pet pjesama. Album je proslavio nastupom u prepunoj zagrebačkoj Tvornici kulture, a koncert je to koji je bio rasprodan čak mjesec dana unaprijed.

Za Hiljsona Mandelu do sada su već ispisani zamjetni uspjesi – od stvaranja domaće trap scene s kolektivom KUKU$ do čak dvije nagrade Cesarica – za pjesmu “Ova ljubav” sa Zsa Zsom, koja je bila Cesarica Hit godine 2020., te za duet “NLO” s mladom glazbenicom Miach, s kojom je osvojio nagradu Cesarica Hit listopada 2022. Trenutno je i među nominiranima za prestižnu medijsku nagradu “Večernjakova ruža”, kao i za cijenjenu glazbenu nagradu Porin, u kategoriji “Najbolji album hip hop glazbe”.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist