Natali Dizdar – Ocean

Piše: - 03.03.2023.

Nakon hita “Zadnji dan ljeta” Natali Dizdar sprema se za još jedno osvajanje publike i radijskog etera novom pjesmom Ocean.

“Pjesma je nastala iz dobre vibre što se osjeti već a prvim zvižducima. Zapravo je ‘dobar vibe’ i bio njen prvi naziv. Nastavlja se na priču posljednjeg singla “Zadnji dan ljeta”, a meni je posebna jer je dio projekta u kojem jako uživam.” – otkrila nam je Natali.

Uz prepoznatljive zvižduke, pjesmu obilježava i kroz nju se provlači priča o slobodi, ženskoj emancipaciji. Zato je za redateljicu spota Natali odabrala talentiranu beogradsku umjetnicu Đurđinu Samardžić koja je savršeno uhvatila bit pjesme i pružila sasvim drugačiji pogled na Natali. Kako je prošla suradnja?

S puno ženske energije s kojom bi opisala i samu pjesmu. Snimalo se u okolici Beograda, u jednoj za mene eksperimentalnoj i pomaknutoj priči, te izletu u nešto malo drugačije od onog što sam do sad radila.” – odgovara Natali.

Pjesma izlazi uoči Dana žena, jer simbolički, kako objašnjava Natali prenosi poruku osnaživanja, slobode, neopterećenosti.

“Moja ljubav je slobodna, poruka je koja se ponavlja u pjesmi i koja zapravo prelazi granice onoga što je bilo, što je, i što će se eventualno dogoditi. Kada volimo onda smo slobodni, bez obzira u kakvoj ljubavnoj priči se nalazimo, pa i onda kad to možda zaboravimo. U toj slobodi lezi naša snaga i ujedno ranjivost, a mislim da je upravo to poruka koju prenosi ova pjesma. Ona je zapravo univerzalna ali nosi jednu njeznu žensku empancipiranu energiju.” – objašnjava Natali.

Ispred Natali je puno posla jer si je zadala velik zalogaj za zadatak. Naime dovršava dva EP-a koji će već na jesen izaći u sklopu vinila.

“Nakon prošlogodišnjeg izlaska EP-a projekta BETI, u studiju sam završila još jedan koji će se naći na A strani vinila. B stranu sačinjavat će pjesme koje završavam s dečkima iz Porto Morta. A i koncerti su lagano već krenuli, imali smo romantični susret s Dubrovnikom u kazalištu Marina Držića za Valentinovo, a sljedeći su na redu Knin, Zagreb, Petrinja, Čakovec, Rijeka, Osijek. Ali o tome više uskoro.”

Podijelite

Current track

Title

Artist