Čvarkijada i kobasijada

Piše: - 10.03.2023.

Ove subote održavaju se dva zanimljiva natjecanja – jedno u spremanju čvaraka, a drugo u odabiru najboljih kobasica i špeka.

9. Harmička čvarkijada – natjecanje u spremanju čvaraka na tradicionalan način održat će se sutra od 12 sati u Općini Brdovec, na Trgu Ivana Perkovca. Ocjenjuju se izgled, okus, boja, oblik i kakvoća čvaraka, a tri ekipe koje pripreme najbolje čvarke bit će nagrađene vrijednim nagradama. No, važnije od natjecateljskog dijela manifestacije je vesela atmosfera, stoga organizatori pozivaju sve posjetitelje da im se pridruže.

Veselo će biti sutra i u Društvenom domu Veleševec u Općini Orle gdje će se 13.ti puta održati tradicionalna Posavska kobasijada u organizaciji KUD-a Veleševec. Ocjenjivačka komisija od 19 sati izabrat će i nagraditi najbolje kobasice, špek, šunku, salamu, gibanicu, rakiju te najbolje bijelo i crno vino. Stoga pozivaju sve one koji imaju vlastite domaće proizvode u bilo kojoj od navedenih kategorija da se prijave i natječu, a domaći proizvodi će se zaprimiti u dvorani Doma od 14 do 16 sati. Svi ostali koji se ne misle natjecati mogu doći uživati i degustirati.

U ime Zagrebačke županije događanjima će nazočiti predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

Više informacija iz Zagrebačke županije možete čuti u emisiji “Danas oko nas – Zagrebačka županija” od ponedjeljka do petka u 16:00 sati.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist