Nika Turković – Sam(a)

Piše: - 10.03.2023.

Nika Turković ponovo pomiče granice i predstavlja odvažan spot za svoju najintimniju pjesmu do sada

Nika Turković nedavno je objavila debitantski album “11” i mahom osvojila publiku i kritiku. Priča albuma “11” još nije završena te je Nika simbolički na Međunarodni dan žena, predstavila vizionarski spot za pjesmu “sam(a)” koja nosi hrabru poruku ljubavi prema sebi i emancipiranosti.

‘Sam(a)’ je moja najveća pjesma do sad, za koju sam od početka znala da će morati dobiti svoj video spot. Imala sam ideju scenarija koji zapravo opisuje neke glavne stadije tugovanja i puštanja toga svega iz sebe/ svog života, pa je tako ovaj puta spot, uz Luku Sepčića dobio i dašak mog režiranja, u čemu sam se prvi put nekako jako amaterski okušala. Više sam raspisala svoju viziju, koju je Luka onda pretočio u sve što sam si ikad zamislila. Mislim da su SESTRICE ovoga puta napravile nešto meni najljepše do sada i nekako mi to sve skupa savršeno zatvara ovu cjelinu koju nosi album ‘11’.


.
.
.
Oduševljenje novim zajedničkim projektom ne skrivaju Nikini dugogodišnji suradnici Luka Sepčić i Ana Badurina:

Idejno hvala Niki na ovoj najvećoj, najintimnijoj, najranjivijoj i strašno hrabroj pjesmi koja otkriva sve. Potrebna je ogromna količina sirovog povjerenja za iznijeti tako nesto i prepustiti se, unatoč dugogodišnjoj suradnji, u vizualni catch me if I fall, nakon što smo zajedno kopali po njezinoj duši i stvorili koncept koji metaforički katarzično prikazuje ocvat i procvat. Ogromno hvala Ani na poduzimanju svega da se ovo ostvari, Davoru na ogromnom vizualnom doprinosu i cijeloj fantastičnoj ekipi na setu.“, ispričao je redatelj spota Luka Sepčić.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist