Brojna priznanja našim obrtnicima

Piše: - 24.03.2023.

Dan Obrtničke komore Zagreb obilježen je jučer svečanom sjednicom Skupštine, te dodjelom nagrada povodom 28. obljetnice osnivanja Obrtničke komore Zagreb – najvećeg obrtničkog udruženja u Hrvatskoj s više od 27 tisuća članova, obrtnika s područja Zagreba i Zagrebačke županije. U Zagrebu posluje više od 20 tisuća obrta, dok je njih više od 7 tisuća registrirano u Zagrebačkoj županiji, a prema riječima predsjednika OKZ-a Antuna Trojnara, taj broj i dalje raste usprkos brojnim izazovima s kojima su se obrtnici susretali u posljednje vrijeme, od katastrofalnog potresa, preko korone do prelaska na euro. Između ostaloga, Trojnar je najavio i održavanje još jednog Zagrebačkog obrtničkog sajma na Velesajmu, koji će se održati 26. i 27. travnja.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević naglasio je kako su obrtnici dali veliki doprinos u sanaciji posljedica potresa, poručivši im da su “stup gospodarstva”.

U ime Zagrebačke županije svečanosti i dodjeli priznanja i nagrada nazočili su zamjenik župana Ervin Kolarec i pročelnik UO za gospodarstvo i fondove EU Damir Fašaić.

“Gledajući poduzetništvo Zagrebačke županije u cjelini, možemo reći kako su gospodarski pokazatelji unatoč izazovnim vremenima, itekako ohrabrujući. U posljednje tri godine riječ je o konstantnom rastu broja obrta i broja poduzetnika, a gledajući ukupne prihode, poduzetnici s područja Zagrebačke županije već niz godina drže visoko drugo mjesto, odmah iza grada Zagreba, čime ovo područje čini ‘lokomotivu’ gospodarskog razvoja Hrvatske”, rekao je Kolarec čestitavši svim nagrađenim obrtnicima na postignutim rezultatima.

Popis nagrađeni obrtnika pogledajte ovdje.

Više informacija iz Zagrebačke županije možete čuti u emisiji “Danas oko nas – Zagrebačka županija” od ponedjeljka do petka u 16:00 sati.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist