Suradnja grada i vatrogasaca primjer svima u Zagarebačkoj županiji

Piše: - 14.04.2023.

Održana skupština VZ Grada Dugog Sela uz naglasak na uspješnoj dosadašnjoj suradnji s gradom u opremanju i najavu gradnje garaže uz sadašnju zgradu u centru grada.

Vatrogasna zajednica Grada Dugog Sela okuplja šest dobrovoljnih vatrogasnih društava s ukupno 806 članova, naglasio je već u prvoj rečenici izvješća o radu VZ , tajnik Zdravko Brlek i nastavio nizati niz podataka o članstvu i aktivnostima u protekloj godini. Vatrogasci su bili nezaobilazni sudionici svih važnijih događanja, a u mjesecu svibnju, koji je ujedno mjesec zaštite od požara organizirali su i taktičko pokaznu vježbu “Potres 2022.”. Ljetne su mjesece proveli na dislokaciji u Sućuraju na otoku Hvaru, a proveden je i niz osposobljavanja. Osim toga, vodstvo Zajednice naročito je ponosno na uspjehe natjecateljskih ekipa – DVD-a Andrilovec i mladeži DVD-a Ostrna koji su prošlog ljeta sudjelovali na Vatrogasnoj olimpijadi u Celju.

Imali smo odličnu suradnju s Gradom koji nas financijski prati. Dobili smo novo navalno vozilo vrijedno 2,5 milijuna kuna. Osim toga, nabavili smo i malo navalno vozilo za DVD Donje Dvorišće. Time su sva naša društva operativno spremna” – kazao je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dugo Selo Nikola Rnjak, pohvalivši rad svih društava koja su aktivna u skladu sa svojim mogućnostima.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Željko Remenar istaknuo je kako su društva ukupno odradila 112 intervencija.
“Najviše intervencija odradili su vatrogasci DVD-a Dugo Selo, koje je stožerna vatrogasna postrojba” – naglasio je Remenar, zatim DVD Andrilovec, “no i svi ostali bili su uključeni i aktivnosti. Posebno je naglasio da su se kroz brojna osposobljavanja uvjerili kako je i dalje interes mladih za uključivanje u vatrogastvo veliki”.

Skupštinu VZ pozdravili su u ime Vatrogasne zajednice ZŽ, potpredsjednik Zoran Fučkan, te gosti iz VZ Ivanić Grada, Vrbovca, Samobora i Gradeca pomalo ljubomorni na rezultate i uspjehe dugoselskih vatrogasaca i dobru suradnju s gradom.

Gradonačelnik Nenad Panian obećao je da će se uspješna suradnja nastaviti i dalje, te najavio izgradnju garaže uz Vatrogasni dom u Dugom Selu, želju da se nabave vatrogasne ljestve za intervenciji u višim stambenim zgradama, ali i konačni cilj – jedinstveni centar u kojem bi bili smješteni i vatrogasci i druge službe za hitne intervencije u gradu, a s vremenom i javna vatrogasna postrojba.
Čestitao je vatrogascima na njihovom radu i naglasio kako su važan društveni segment u životu grada.

Svi oni okupljaju sve više mladih, jer mladi su shvatili kako je vatrogastvo osnova načela spašavanja ljudi i imovine. Hvala svima što njeguju tu tradiciju i educiraju mlade” – kazao je Panian i pri tome naglasio da će ova godina biti u znaku obilježavanja dvije velike obljetnice 130 godina DVD-a Dugo Selo i 70 godina DVD Andrilovec.

Zahvalu vatrogascima na uspješnoj suradnji u njegovanju tradicijskih običaja uputio je Boris Mahač, predsjednik Vinogradarsko vinarske udruge Tera Sancti Martini, a uspješno organiziranju redovitoj skupštini VZ nazočio je i predsjednik Gradskog vijeća Kruno Blažinović.

Podijelite

Current track

Title

Artist