Poplavljena cesta – gradi se zečji nasip

Piše: - 17.05.2023.

Jutros oko 9 sati vatrogasci Rugvice dobili su dojavi o poplavi u Črnecu Dugoselskom u Posavskoj ulici kod kućnog broja 33. Vatrogasci su odmah krenuli na intervenciju a oko 13 sati posjetili su ih načelnik stožera CZ Nenad Jakšić i načelnik općine Mato Čičak.

” Zahvaljujem vatrogascima na brzoj intervenciji, ovdje je poplavljeno nekih 60-tak metara prometnice, ali kuće nisu ugrožene. Vatrogasci će sada uz pomoć Vodoprivrede iz Zeline izgraditi zečji nasip kako bi zaustavili dolazak vode na prometnicu i osigurali nesmetan promet” – rekao je načelnik Mato Čičak.

Ono najvažnije je da nema problema s vodostajem Save, u Sloveniji je vodostaj  počeo padati pa će se to brzo odraziti i na visinu Save kod nas. No sve je to daleko od bilo kakve opasnosti, dodao je Čičak.

Na intervenciji su  vatrogasci s područja rajona Istok VZ Rugvica, a to su DVD Črnec, Ježevo, Obedišće Ježevsko i Donja Greda, rekao nam je Mario Popović zapovjednik VZ Rugvice i dodao:

“Ono što nas brine i zbog čega žurimo je podatak da se u kućama iza poplavljene prometnice nalaze dvije teško pokretne osobe, pa želimo njima i svima drugima osigurati nesmetan prolaz .”

Podijelite

Current track

Title

Artist