Organiziran 1. Festival sportske rekreacije Zagrebačke županije

Piše: - 22.05.2023.

Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Zagrebačke županije organizirao je proteklog vikenda u Samoboru i pored jezera Kipišće u Strmcu (Sveta Nedelja) 1. Festival sportske rekreacije Zagrebačke županije. Obuhvatio je niz rekreativnih i preventivno zdravstvenih aktivnosti – nordijsko hodanje, biciklizam, aerobik, planinarenje, tai-chi, jogu, nutricionističko savjetovalište, mjerenje šećera i krvnoga tlaka…

“Građanima želimo predstaviti udruge za rekreaciju, pokazati im čime se one bave”, rekla je Ljiljana Šurbek Bošnjak, predsjednica SSR-a “Sport za sve” Zagrebačke županije. Projektom “Sport za sve” građanima se želi približiti tjelesna aktivnost kao zdrava navika i prevencija zdravlja, a kroz Festival sportske rekreacije dodatno ih educirati o prednostima bavljenja tjelesnim vježbanjem.

“Dobro znamo da se nikada nije živjelo stresnije. Kako bismo mogli opstati u ovome svijetu, u svakodnevnoj žurbi, moramo barem pola sata dnevno odvojiti za sebe, za rekreaciju. Ako se ne možemo baviti klasičnim sportom nema isprike ne uključiti se u aktivnosti koje organiziraju udruge za sportsku rekreaciju”, otvorivši Festival rekla je Martina Glasnović, predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije.

Podijelite

Current track

Title

Artist