ZAGREB DANCE GRAND PRIX

Piše: - 26.05.2023.

U Maloj dvorani doma sportova započeo je Zagreb Dance Grand Prix – Svjetsko prvenstvo u standardnim i latinsko-američkim plesovima u profesionalnoj kategoriji.

Svjetska sportska federacija (WDSF) u 2023. je Zagrebu dodijelila domaćinstvo Svjetskog prvenstva u standardnim i latinsko-američkim plesovima u profesionalnoj kategoriji. Tako Zagreb 26. – 28. svibnja ugošćuje najbolje, elitne sportaše i njihove stručne stožere, a u borbi za titulu prvaka uključiti će se i hrvatski sportski plesni par, Viktor Szabo – Vanja Vujić koji su aktualni viceprvaci svijeta te se nadamo da će im domaći teren ove godine donijeti prevagu za najviše postolje.

U okviru projekta Zagreb Dance Grand Prix, uz Svjetsko prvenstvo za najiskusnije sportaše, najmlađi sportaši će se natjecati na European Grand Prix,  pod okriljem Europske sportske plesne federacija, temeljem kojeg ostvaruju plasman na europskoj rang ljestvici, dok se nešto stariji juniori, bore za plasman na svjetskoj rang ljestvici kroz natjecanja Svjetske sportske plesne federacije (WDSF).  Petak je rezerviran za HSPS KUP RH u standardnim i latinsko-američkim plesovima na kojem nastupaju najbolji RH parovi. Ukupno će Zagrebom kroz tri natjecateljska dana prodefilirati minimalno 1000 natjecatelja iz 50 klubova i 15 zemalja.

Uz natjecanja u organizaciji Plesnog kluba Spin, u sklopu aktivnosti organiziran je i razvojni kamp za sportaše na kojem imaju priliku trenirati i učiti od svjetskih i europskih prvaka koji ovom prigodom dolaze u Zagreb.

Zagreb Dance Grand Prix nije samo međunarodno plesno natjecanje, to je projekt koji okuplja plesne prijatelje iz cijelog svijeta. Prijatelji i kolege pružaju podršku i dijele znanje za razvoj sportaša u poticajnom okruženju fair playa.

Ulaznica za natjecanje mogu se kupiti na stranicama Eventima već od 10 eura, a gledateljima su dostupne jednodnevne, festivalske i obiteljske ulaznice. Djeca do 7. godina imaju besplatan ulaz.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist