Srčeko zagrebačkih obrtnika povodom 57. Dana obrtnika

Piše: - 12.06.2023.

U periodu od 15.6.. do 18.6.2023. održat će se manifestacija Sekcije proizvođača suvenira na Cvjetnom trgu.
Ovaj sajam je događaj kojem se mnogi ljubitelji tradicionalnih i umjetničkih ručno izrađenih suvenira izuzetno raduju.

Na manifestaciji će biti prisutno devet izlagača koji će predstavljati svoje ručno izrađene proizvode napravljene sa ljubavlju. Izrađeni suveniri će biti predstavljeni u raznim kategorijama, poput keramike, nakita, tekstilnih torba, igračaka, licitara, stakla i mnogih drugih. Obrti Mikuš, Ata4art, Art HD, Nocturno, Angel, Landavia art, Sitotisak Filip, Tomica Marica i Koogla posjetiteljima sajma približit će različite tehnike izrade, kako bi se stvorila svijest o važnosti i širini ručnog rada. Ovo je savršena prilika da upoznate bogatu kulturu i tradiciju našeg područja, kao i da pronađete savršen suvenir za sebe i za poklon.

Osim toga, 16.17.i 18.6. sa početkom u 12 sati osmislili smo kulturni događaj i program koji će promovirati obrtnička zanimanja. Posjetitelji će imati priliku uživati u kreativnim kreacijama nakita i odjeće na modnim revijama učenika Škole za modu i dizajn, Sekcije postolara i Sekcije suvenira – izlagača, Sekcije groomera i reviji pasa.

Modna revija učenika:
Predstavit će se Škola za modu i dizajn kolekcijom suknji inspiriranih vedutama grada Dubrovnika te objedinjenu reviju triju kolekcija koje su prezentirane tijekom Državnog natjecanja učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023.
U disciplini Izrada modnog proizvoda s temom Forme konstruktivizma u društveno angažiranoj modi i ekološki orijentiranim modnim inicijativama, prikazuje različita komponiranja  geometrijskih oblika uz ekološko promišljanje i društveni angažman.
Kolekcijom iz discipline Modni dizajn i tehnologija s temom Skulpturalne forme, pronašla je održiva modna rješenja koja preko izbora neočekivanih materijala i hrabrih krojeva potiču na promišljanje o ekološkim problemima mode. Uz to idu i neizostavni modni dodatci (torbe, ruksaci, cipele, remeni) kreiranih u istom stilu.

Modna revija pasa:
Postolarski obrt Zvonko, vlasnice Irene Šoštarec predstavit će kolekciju unikatnih ogrlica i povodaca od kože na pisti sa psima modelima iz Udruge LePas. Događaj će se sastojati od predstavljanja pasa za udomljavanje i uljepšavanje. Sekcija groomera prezentirati će tehniku uređivanja pasa.

Modna revija nakita i torba:
Obrt Landavia art, vlasnice Ivane Varjačić predstaviti će se na reviji s modelima iz sportske kolekcije vodootpornih ženskih torbi koje se mogu nositi preko ramena ali imaju i ukrasnu remen koji omogućuje i nošenje kao ručna torbica. Po prvi put predstaviti će elegantnu liniju ženskih ručnih torbica ukrašenih staklenim perlama za večernje izdanje.*Obrt Ata4art, vlasnice Antice Tomić predstaviti će se sa unikatnim suvremenim nakitom autorskog dizajna kojem je inspiracija jednostavnost linija i nosivost za različite prilike, od svakodnevnih do svečanih. Nakit je izrađen od kože i metala.
Obrt Nocturno, vlasnice Đurđice Peruško predstaviti će se sa kolekcijom originalnog nakita Steampunk dizajna sa zupčanicima i dijelovima kompjutera. Te unikatnim nakitom od epoksi smole u kombinaciji s drvom masline, agacije i sušenim cvijećem. Dizajniranim tunikama i majicama.
Obrt Angel, vlasnice Irene Ivančanin, predstaviti će unikatne torbe i ruksake izrađene od lana i svile. Dizajnirane torbe oslikane raznim motivima, u kombinacijama s svilom žarkih boja i oblika čine ih elegantnim i originalnim.
Za umjetnički obrt Art Halužan Danijela, kiparica Danijela izradila je novu kolekciju unikatnog nakita od keramike inspirirana kućicama. Ogrlice i naušnice veselih su boja i oblika sa porukom ljubavi.

Tokom revija posjetitelji će biti u mogućnosti isprobati i kupiti ručno izrađeni nakit i torbe.
Ovaj događaj je idealna prilika da se pronađu neki zanimljivi i jedinstveni suveniri, koji će svojim dizajnom i kvalitetom sigurno oduševiti sve posjetitelje sajma i da provedete nekoliko sati na Cvjetnom trgu, uživate u kvalitetnoj kupovini i upoznate lokalnu kulturu. Svi posjetitelji se pozivaju da dođu i podrže ovom važnom događaju za Zagrebačke obrtnike.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist