Dan grada Vrbovca

Piše: - 15.06.2023.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan grada Vrbovca.

Gradonačelnik Denis Kralj u svom govoru osvrnu se na realizirane projekte među kojima je istaknuo izgradnju dječjeg vrtića, asfaltiranje prometnica, izgradnju sportske dvorane i još jednog objekta na sportskom terenu, izgradnju 57 kilometara kanalizacije i 73 kilometara novih vodovoda te rekonstrukciju 9 kilometara starijeg vodovoda.

Vrbovčanima je Dan grada čestitao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec. Osvrnuo se na mnogobrojne realizirane projekte u Vrbovcu, mnoge od njih i uz pomoć Zagrebačke županije, te je istaknuo kako će  Županija i dalje davati svoj doprinos razvoju ovoga grada. Posebno se dotaknuo novootvorenog Centra za pružanje socijalnih usluga u zajednici kojeg su zajednički podržali Zagrebačka županija i Grad Vrbovec, a koji je prvi ovakav sveobuhvatni centar u Županiji. Spomenuo je i povijesno, 80 milijuna eura vrijedno ulaganje u sanaciju prometne infrastrukture na području cijele Zagrebačke županije uz pomoć sredstava Fonda solidarnosti EU. „Oko 3 milijuna eura osigurano je za sanaciju infrastrukture ovdje u Vrbovcu“ rekao je Kolarec.

Sjednici je nazočio i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

U sklopu svečanosti građanima Vrbovca dodijeljene su nagrade i priznanja. Godišnje nagrade dobili su Radojka Britvić, Antun Štanfel, DVD Prilesje, DVD Poljanski Lug, Vatrogasna zajednica Grada Vrbovca, HKUD Petar Zrinski Vrbovec, OPG Tomislav Kralj, ŠRD AMUR Vrbovec, Metalac Sever i Mišel Klasić. Nagradu Grada Vrbovca za životno djelo dobio je Domagoj Jakšić. Nagradu Dobri duh Vrbovec dobio je Marijo Dautanec.

Podijelite

Current track

Title

Artist