Održan sastanak Vlade RH sa županima

Piše: - 15.06.2023.

Sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova u RH te Hrvatske zajednice općina održan je u Slavonskom Brodu. U ime Zagrebačke županije sastanku je nazočio zamjenik župana Damir Tomljenović.

Teme sastanka bile su izmjene poreznih propisa, sustav upravljanja u kriznim situacijama te upravljanje nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković je u uvodnom dijelu istaknuo da Hrvatska u potpunosti ispunjava kriterije iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te da  će do kraja ove godine iskoristiti i sva sredstva iz prethodnog Višegodišnjeg financijskog okvira Europske unije. „Izvorima iz europskog proračuna financirano je 70 posto ukupnih javnih investicija“, naglasio je i podsjetio da je Hrvatska u 10 godina članstva u EU ostvarila 10,7 milijardi eura neto dobiti.

Kazao je da su u potpunosti apsorbirana sredstava iz Europskog fonda solidarnosti za obnovu od potresa, za zagrebački potres alokacija od 683 milijuna eura, a petrinjski 319 milijuna eura.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist