Konstituirana vijeća nacionalnih manjina u Zagrebačkoj županiji

Piše: - 21.06.2023.

Vijeća nacionalnih manjina u Zagrebačkoj županiji – albansko, srpsko i bošnjačko, konstituirana su nakon provedenih izbora za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

Do izbora predsjednika svakog od vijeća, sjednicama je predsjedao zamjenik župana Ervin Kolarec koji je istaknuo kako nacionalne manjine na području Zagrebačke županije očuvanjem svoje tradicije, kulture, folklora i jezika obogaćuju mjesta u kojima djeluju te da u Zagrebačkoj županiji imaju dugogodišnjeg partnera kao i financijsku podršku za realizaciju svojih projekata.

Za predsjednika Vijeća albanske nacionalne manjine izabran je Memetali Zenuni, Vijećem srpske nacionalne manjine predsjedat će Dragiša Pilipović, a Vijećem bošnjačke nacionalne manjine Salih Huremović.

Konstituiranju vijeća nazočile su Alma Kasa, zamjenica Veleposlanika Republike Albanije u Republici Hrvatskoj i Jelena Milić, veleposlanica Republike Srbije u Republici Hrvatskoj.

Predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović uputila je čestitke izabranim predsjednicima i članovima vijeća nacionalnih manjina te izrazila nadu u nastavak uspješne suradnje koju Zagrebačka županija godinama njeguje s nacionalnim manjinama.

Podijelite

Current track

Title

Artist