Mannie D – Bonton

Piše: - 18.07.2023.

Mannie D objavio zarazni ljetni singl “Bonton”

Mannie D, pjevač koji već postaje poznat domaćoj i regionalnoj sceni po kombinaciji različitih žanrova od r’n’b i dancehall-a do dancea i popa, predstavlja novi ljetni singl “Bonton” s nadolazećeg EP-a. “Za mene je kreativni proces svake pjesme drugačiji. Volim isprobavati nove smjerove i imati vlastite izazove. Tako je bilo i s ovom pjesmom – želja mi je bila napraviti pjesmu na koju će ljudi moći plesati, stvoriti lude uspomene, a možda i pronaći ljetnu avanturu. Igrali smo se s riječima, modernim, ali i istočnim melodijama koje su veliki dio mog osobnog, ali i glazbenog identiteta. S obzirom na moje porijeklo, veliku inspiraciju vučem iz albanske glazbene industrije koja je svake godine sve jača i jača”, ističe Mannie D.

Pjevač navodi kako mu je misija u karijeri, ali i životu općenito, kroz glazbu i kreativnost spojiti različite kulture i pokazati snagu zajedništva te brisati granice između ljudi: “Svaka pjesma ima drugačiju temu, ali se sve nekako opet mogu svesti na život, dobru zabavu i ljubav. Mislim da se kroz pjesme provlače površne, ali i dublje teme koje su nam svima bliske. Sve ima svoju svrhu, od slomljenog srca i novih početaka, do plesnih noći i životnih ljubavi. Zato uz dobru melodiju želim reći svojoj publici da se opusti, zabavi i uživa u svakom trenutku života.”

Nakon singlova na albanskom, Mannie D je odlučan u pokoravanju domaće glazbene scene te nakon singla “U dobru i zlu” nastavlja stvarati na hrvatskom jeziku. “Bonton” je sedmi singl po redu koji je ujedno i uvertira za nadolazeći EP koji planira predstaviti na jesen. O novim pjesmama ne želi otkrivati puno: “Novi materijali su plesni, dinamični, opušteni i uvijek malo romantični (smijeh). Još uvijek se igram s različitim žanrovima, ali ih uvijek nekako uspijevam pretočiti u svoj stil. Ne želim još previše otkrivati, ali u rujnu planiram objaviti svoj prvi EP na kojem će se naći 5 pjesma, uključujući prvi singl „U dobru i zlu“ i naravno „Bonton“.

U radu i na ovoj pjesmi sudjelovao je producent Senad Smajlović – Seni (Studio ALL IN) koji je do sada ostvario suradnje širom regije (30zona, Shin, Voyage…) stvarajući prepoznatljiv zvuk čime Mannie D dokazuje kako oko sebe okuplja uigran tim koji je spreman na pomicanje regionalnih glazbenih granica.

Singl “Bonton” je od 13. srpnja dostupan na svim streaming servisima te službenom YouTube kanalu pjevača koji je tek krenuo u osvajanje publike.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist