Priopćenje iz Grada Dugog Sela

Piše: - 20.07.2023.

U tijeku je sanacija štete nastale uslijed snažnog nevremena koje je pogodilo Grad Dugo Selo.

Vatrogasci i djelatnici DKPC-a su na terenu i saniraju štetu. Brzom reakcijom nadležnih službi prioritetni cilj je ostvaren još tijekom jučerašnjeg dana te su sve prometnice prohodne.

Zahvaljujemo svim vatrogascima iz DVD-a diljem Grada te djelatnicima DKPC-a koji rade na sanaciji štete.

Tijekom dana Grad Dugo Selo će na svojim stranicama izdati niz uputa građanima te vas molimo da postupate po navedenim obavijestima.

Na sreću, prema informacijama iz Doma zdravlja i Hitne pomoći nema ozlijeđenih osoba, što je u ovoj situaciji najvažnije.

Također pozivaju se građani na povećani oprez prilikom kretanja parkovima i drugim mjestima u kojima je prisutna povećana opasnost od pada grana i stabala nakon olujnog vjetra i nevremena koje je pogodilo Grad Dugo Selo.

Mole se građani da pale grane i srušena stabla ostave pored prometnice uz svoju nekretninu kako bi gradske službe iste uklonili.

Grane i stabla potrebno je ostaviti pored prometnice na način da ne ometa redoviti promet te ne predstavlja opasnost za vozila i pješake.

Odvoz je za građane besplatan te će se provoditi kroz sljedećih pet dana.

Grad Dugo Selo podnio je zahtjev županu Zagrebačke županije za proglašenje prirodne nepogode olujni i orkanski vjetar za područje Grada Dugog Sela.

Sukladno Zakonu, nakon što župan Zagrebačke županije proglasi prirodnu nepogodu građani će moći Gradu Dugom Selu prijavljivati štetu nastalu od prirodne nepogode.

Molimo građane da prije sanacije fotografiraju nastalu štetu kako bi imali dokaz za prijavu štete, koju će procjenjivati nadležno Povjerenstvo.

Po proglašenju elementarne nepogode od strane župana Zagrebačke županije objavit će se točna adresa elektroničke pošte za prijavu svih nastalih šteta.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist