Dugo Selo sufinancira troškove produženog boravka osnovnoškolcima

Piše: - 26.07.2023.

Gradonačelnik Dugog  Sela donio je odluku o sufinanciranju produženog boravka za učenike OŠ Josipa Zorića, OŠ Ivana Benkovića i OŠ Stjepana Radića iz Božjakovine, a koji imaju prebivalište na području grada Dugog Sela, čime i dalje nastavlja pozitivna praksa Grada Dugog Sela. Pročelnik za društvene djelatnosti, pravne poslove i protokol Boris Savić rekao je kako je svake godine sve veći interes učenika i njihovih roditelja za produženim boravkom u nižim razredima osnovnih škola. Te kako bi maksimalno omogućili svim građanima, roditeljima koji imaju potrebu, želju koristiti takvu uslugu u osnovnim školama, gradonačelnik je donio odluku kojom će se sufinancirati plaće za rad i ostala materijalna prava 2 voditelja produženog boravka i njihovih zamjena i to u dvije dugoselske osnovne škole te u OŠ Stjepana Radića u Božjakovini koji pohađa veći dio učenika s prebivalištem na području grada Dugog Sela.

Rekao je kako Grad računa da će s time omogućiti da osnovne škole izgrade određeni sustav, program koji će moći koristiti svi građani koji za to imaju potrebu.

Također u svrhu poboljšanja svih uvjeta u području školstva, pa tako i sportskih – u tijeku je projektiranje uređenje školskog sportskog igrališta OŠ Josipa Zorića gdje će kroz sljedeće razdoblje biti ili obnovljeno ili u potpunosti novoizgrađeno odbojkaško igralište, glavni nogometni teren s novim tribinama te nova ograda.

Istaknuo je i kako nakon što su prošle godine obnovljeni vanjski tereni, igrališta kod OŠ Ivana Benkovića koje je financirano iz gradskog proračuna, drže da će isto tako kvalitetni i obnovljeni tereni biti i kod OŠ Josipa Zorića.

Rekao je kako učenici s područja grada postižu vrhunske sportske rezultate, naravno uz pomoć  profesora tjelesnog odgoja, te kako su uvjereni kako će djeca  imati još bolje uvjete za sportske i rekreativne aktivnosti, kao i daljnje uspješne rezultate.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist