Dugo Selo nabavlja 5 mobilnih defibrilatora

Piše: - 27.07.2023.

Grad Dugo Selo odlučio je pokrenuti postupak jednostavne nabave za pet mobilnih defibrilatora kako bi se podigla razina sigurnosti svih građana na području grada i sve u cilju povećanja preživljavanja u situacijama iznenadnog zastoja srca.

Defibrilatori će se nabaviti za osnovne škole na području grada, za srednju školu te  za Sportski centar Dugo Selo, posebice za potrebe organizacije turnira i nogometnih utakmica NK Dugo Selo a jedan i za Gradsku upravu koji će se po potrebi koristiti i biti na raspolaganju tijekom gradskih i turističkih manifestacija.

Pročelnik za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol – Boris Savić, rekao je kako su defibrilatori mobilni, jednostavni za uporabu, elektronski navode kako pravilno rukovati aparatom. No kako Grad planira organizirati detaljan program edukacije za osobe koje će biti zadužene za pružanje pomoći defibrilatorom kako bi sigurnost bila još veća.

Dodao je kako Grad ovime nastoji izgraditi nad- standard za  građane i da na svim sportskim turnirima, događanjima, manifestacijama koje organiziraju škole, sportski klubovi postoji ova tehniku kako bi osigurali maksimalnu zaštitu  građana a posebice  mladih.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist