Novi vrtić u Ostrni

Piše: - 28.07.2023.

Do nove godine Dugo Selo bit će bogatije za još jedan vrtić!

Projekt izgradnje novog vrtića u Velikoj Ostrni počinje odmah nakon uvođenja u posao a ugovor između grada i tvrtke izvođača radova potpisani su danas!

Boris Savić, Pročelnik za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol rekao je kako je projekt djelomično financiran sredstvima iz NPOO-a, odnosno sredstvima Europske unije te da je vrijednost radova 1.536.580 E. Objekt će imati kapacitet za 4 odgojne skupine.

Specifičnost ovog vrtića je ta što se radi o montažnom objektu koji u startu iziskuje niže cijene izgradnje a gradonačelnik Dugog sela – Nenad Panian istaknuo je da je cijena ovakvog vrtića 30% jeftinija od konvencionalne izgradnje. No kad se zbroji i energetska učinkovitost – ušteda je i veća.

Rekao je kako je u ovom trenutno ovakav oblik izgradnje najisplativiji, najbrži i najkvalitetniji a posebice jer smo svjedočili u posljednje vrijeme brojnim potresima, ali i olujnim nevremenima koja ovakvu izgradnju ne oštećuju kao konvencionalnu. Rekao je da je ovo samo prvi takav vrtić u nizu.

Iz grada najavljuju početak rada vrtića za proljeće iduće godine. A   Grga Mrkonjić iz tvrtke Domus plus koja je izvođač radova očekuje da će se vrtić izgraditi već oko Božića 2023..

Ove je godine u Dugom selu  40 djece ostalo bez mjesta u vrtiću stoga iz Grada napominju kako je ključno ulaganje u izgradnju novih objekata kako vrtića tako i škola posebice jer je Dugo selo grad s najvišim vitalnim indeksom u Hrvatskoj – što znači da je stopa nataliteta puno veća od stope smrtnosti – a s time onda i infrastruktura – kazao je gradonačelnik –  mora ići u korak!

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist