Proslavljeno Bartolovo – podignut klopotec

Piše: - 27.08.2023.

Udruga vinara i vinogradara Brckovljana nastavila je tradiciju proslave Bartolova. I ove godine podignut je klopotec u vinogradu Željka Paniana na Štakorovečkom brijegu kako bi zaštitio grožđe do berbe od ptica. No ove godine, nema ni čvoraka ni drugih ptica, kaže Panian. Nakon pucnjave kuburaša iz Jesenja ptice su rastjerane bar na nekoliko dana a i berba će brzo već 10. rujna jer grožđe je već gotovo zrelo.

Gosti i članovi čak 7 prijateljskih vinogradarskih udruga, među kojima i jedna iz Slovenije, lijepo su se zabavili uz program KUD-a Ogranak seljačke sloge iz Lupoglava, a dobrodošlicu im je poželio i načelnik općine Tihomir Đuras.

Prije dizanja klopoca dodijeljene su zlatne medalje najuspješnijima sa ovogodišnjeg ocjenjivanja vina. Šampon Mate Brbot dobio je i pehar kako bi iz njega mogao popiti svoj šampionski traminac berbe 2021.

No vina je bilo i za sve druge goste a unatoč vrućini pojelo se i dosta odličnog graha i odojka s krumpir  salatom, dok je za desert servirana domaća gibanica. Pa tko da svemu tome odoli.


Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist