Grad pripremio poklone za đake prvake

Piše: - 31.08.2023.

Prema informacijama iz grada u dvije dugoselske osnovne škole ove godine u prve razrede kreće 186 učenika, 103 u Osnovnu školu Josipa Zorića i 83 u OŠ Ivan Benković. Svakog od njih u ponedjeljak će na školskim klupama dočekati personalizirana pernica saznali smo od pročelnika za društvene djelatnosti Borisa Savića.

” Za početak školske godine željeli smo prvašiće, koji kreću u novu životnu avanturu, iznenaditi s poklon pernicom na kojem je otisnuto njihovo ime i grb grada Dugog Sela. Pernice su u raznim bojama i vjerujem da će učenici biti zadovoljni”.

Pročelnik Savić je dodao da grad puno ulaže u školstvo i podsjetio kako financiraju besplatne radne bilježnice za učenike osnovnih škola, udžbenike i radne bilježnice za srednje škole, financiraju produženi boravak, prijevoz na izbornu nastavu OŠ Josipa Zorića, školu u prirodi koja je sada škola plivanja, zatim prijevoz učenika i studenata, a uskoro će raspisati i natječaje za stipendije učenika i studenata.

“Pozivam roditelje da se upoznaju i s novim proširenim programima koje organizira Glazbena škola Dugo Selo, zatim prigodne tečajeve i radionice POU Dugo Selo ali i niz sportskih sadržaja namijenjenih mladima. Moram naglasiti da stalno proširujemo i sportske terene za sport i rekreaciju oko srednje škole. Na taj način grad želi proširiti i obogatiti društveni i izvanškolski život mladih stanovnika grada” – rekao je Boris Savić i svim učenicima, osnovnih i srednjih škola te studentima zaželio uspješnu novu školsku godinu.

Posebne programe za učenike prvih razreda u OŠ Josipa Zorića pripremaju za 11:00 a u OŠ Ivana Benkovića za 12:00 sati.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist