Titula prve pratilje najuzornije seoske žene stigla u Zagrebačku županiju

Piše: - 09.10.2023.

Na ovogodišnjem izboru za Najuzorniju seosku ženu Hrvatske, pobijedila je Marina Šunić iz Rodaljice, mjesta nedaleko Benkovca u Zadarskoj županiji. Za prvu pratilju izabrana je predstavnica Zagrebačke županije, Gordana Brozović iz Velike Gorice, dok je titulu druge pratilje ponijela Nives Skokić iz Vukovarsko-srijemske županije.

Gordana Brozović bavi se proizvodnjom i prodajom sezonskog poveća, malina, kupina, aronije i jagoda kojih ima posađeno oko 50 tisuća čime spada među najveće proizvođače jagoda u Zagrebačkoj županiji.

Ovogodišnji izbor najuzornije hrvatske seoske žene održan je u Svetom Petru u Šumi (Istarska županija), a u ime Zagrebačke županije događanju je nazočio pročelnik UO za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković, koji je u svom obraćanju istaknuo kako je projekt izbora najuzornije seoske žene pokrenula Zagrebačka županija prije 23 godine.

Izboru je nazočila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

„Svake godine svjedočimo primjerima žena koje su doista izbrisale sve granice između ruralnog i urbanog i time srušile sve predrasude. One se, naravno, bave poljoprivredom u ruralnom prostoru, ali i mnogim drugim djelatnostima“, rekla je Vučković, dodavši kako su ovogodišnje sudionice izbora najuzornije seoske žene, ujedno i profesorice glazbe, sportašice, žene koje su aktivne u vatrogastvu, a ima i poljoprivrednih inženjerki, žena koje se ističu u humanitarnom radu, koje su vrlo uspješne poduzetnice…

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist